hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua i la solidaritat i pressió ciutadana han aconseguit aturar avui dijous 11 de novembre un desnonament al número 89 del carrer Ramon Muntaner, al barri de Can Folguera. Una trentena de persones s’han concentrat a les 9.30h a la porta de l’immoble per donar suport a la família, una mare i els seus dos fills.

El Consistori, prèviament, havia intentat de totes les maneres possibles evitar el possible desnonament arribant a qualsevol tipus d’acord amb el banc propietari de l’immoble. Els agents judicials s’han presentat aquest matí a l’habitatge i, en veure a la ciutadania i a la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca de Santa Perpètua, han decidit fer un pas enrere i aturar el desnonament per una altra ocasió.

El regidor d’Habitatge de l’Ajuntament de Santa Perpètua, Sergi Hernández, ha estat la persona que ha parlat amb la comitiva judicial per refermar la situació crítica de la família i explicar quina ha estat la intervenció de l’Ajuntament en aquest cas. Hernández ha explicat que prèviament l'Ajuntament "ha intentat mediar amb la propietat per arribar a un acord, activant diferents línies i possibilitats de negociació, però no havia estat possible i estàvem en una situació crítica perquè necessitàvem temps per trobar una alternativa habitacional a aquesta familia"

Hernández ha explicat que el Consistori, abans de la situació que s’ha produït aquest matí, havia oferit diverses opcions a l’entitat bancària, com aconseguir un lloguer social i col·laborar amb el programa Reatllotgem de la Generalitat perquè l’Ajuntament es fes càrrec del lloguer de l’habitatge. El banc havia rebutjat totes les opcions i l’última possibilitat ha estat personificar-se al desnonament per aturar-lo.

Ara, el següent pas es esperar a la resolució judicial. El regidor ha explicat que el Consistori "continuarà fent recerca activa d'una alternativa habitacional i de diferents recursos que es puguin activar". L'Ajuntament espera que, en el moment que es torni a fixar una nova data de desnonament, hagi pogut arribar a un acord amb l'entitat bancària propietària.

 

Foto: La ciutadania s'ha concentrat davant la porta de l'immoble / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]