hola

La Regidoria d'Igualtat i Drets Civils de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, amb el suport de la Regidoria de Comerç, impulsa el projecte Espais Liles, un programa de caràcter comunitari de sensibilització i conscienciació, que vol involucrar als comerços de Santa Perpètua, per contribuir a l'erradicació de la violència vers les dones.

Els comerços que manifestin el seu interès a participar al projecte es distingiran com a espais lliures de violència masclista, per tal de donar resposta a l'assetjament al carrer. Aquests espais tindran un adhesiu, que indicarà que són un lloc on aixoplugar-se immediatament després d'una agressió masclista a la via pública.

La regidora d'Igualtat, Sandra Gómez, explica que "aquests punts liles el que fan és acollir les persones que puguin patir en aquell moment qualsevol tipus d'assetjament" i afegeix que "no només parlem de dones que estiguin patint violència a la llar sinó que també donem cobertura al col·lectiu LGTBI o dona que pugui sentir-se en un moment donat assetjada". La idea, explica la regidora, és que tinguin "un comerç amic" on l'acullin i on el o la comerciant "no farà res que la víctima no vulgui".

L'Ajuntament ja ha celebrat una primera sessió informativa per explicar el projecte i una quinzena de comerços s'han interessat. La regidora d'Igualtat, Sandra Gómez, ha manifestat la seva satisfacció per l'acollida que ha tingut la iniciativa, "ja que en una primera trucada entre 14-15 comerços s'han inscrit i hi tornarem a insistir ja que alguns s'han interessat però no s'han apuntat al projecte" i ha afegit que "en breu arribarem a més comerços", ja que resta obert a qualsevol establiment del municipi que es vulgui adherir.

D'altra banda, la regidora de Comerç, Neus Garcia, ha destacat que el projecte ha tingut una bona rebuda i els comerços "estan distribuïts per diferents indrets del municipi". Ha afegit que "són punts de suport, d'acollida i no d'actuació" i ha desitjat que aquests Espais Liles "no s'hagin d'utilitzar mai però si és necessari que hi siguin".

Els comerciants implicats han rebut formació on s'explica el protocol d'actuació on recull què han de fer i què no s'ha de fer en cas d'acollida d'una víctima d'assetjament.

Les regidores d'Igualtat i de Comerç ja han visitat els comerços adherits al projecte i han lliurat el distintiu que els acredita com a Espai Lila, que els establiments han col·locat en llocs visibles.

 

Foto: Les regidores de Salut i Igualtat i de Comerç, en un establiment col·laborador / Reg. d’Igualtat

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua celebra el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional
03 Des 2021 13:24 - NataliaSanta Perpètua celebra el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda se suma a la celebració del Dia Internacional de les Persones [ ... ]

L'Ajuntament obre la convocatòria per a l’atorgament de tres parades del Mercat Municipal
03 Des 2021 13:11 - NataliaL'Ajuntament obre la convocatòria per a l’atorgament de tres parades del Mercat Municipal

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha obert el procés per a l'atorgament de tres parades del [ ... ]

La Fira Nadal dona el tret de sortida el 12 de desembre a la programació de les festes
03 Des 2021 11:21 - NataliaLa Fira Nadal dona el tret de sortida el 12 de desembre a la programació de les festes

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i les entitats i comerços han dissenyat la programació Nadal [ ... ]