hola

Les treballadores del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) del Consell Comarcal del Vallès Occidental mantenen les dues jornades d’aturades parcials en defensa de les seves condicions de treball. Aquestes aturades seran el 2 i 3 de novembre de 9 a 13 h. Les treballadores es manifestaran dimarts a partir de les 9.30h a les portes del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

El SAD dona servei a dotze municipis de la comarca, entre ells Santa Perpètua, i atén 736 persones. Un total de 134 treballadores familiars i 28 auxiliars presten servei a aquests municipis.

El Comitè d’Empresa de People Plus Innovation, l'empresa concessionària del SAD, ha mantingut negociacions amb la direcció aquesta setmana, però han estat infructuoses. Segons CCOO, l'empresa s'ha mostrat inflexible en tots el punts.

La representant legal de les treballadores del SAD, María Ángeles Pérez, ha explicat que els tres punts principals de la proposta són l'elevada contractació a temps parcial, la dolenta planificació del servei i la manca de formació.Pérez ha afirmat que la manca de planificació dels serveis afecta directament a les persones usuàries a les que no s'avisa de canvis de personal o d'horari o se les deixa sense servei.

CCOO considera que el Consell Comarcal, com a titular del servei, hauria d’haver estat més diligent en les seves actuacions respecte l’empresa. I recorda que se li va traslladar les situacions viscudes, especialment en pandèmia, les vulneracions laborals i el incompliment del plec de condicions per part de l’empresa. Les treballadores del SAD faran vaga els dies 2 i 3 de novembre.

El Consell Comarcal vetllarà pel compliment dels serveis mínims del SAD que són del 33%, com va determinar el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, segons ha informat l'organisme. 

Els darrers dies el Consell Comarcal ha participat en la mediació entre empresa i treballadores del SAD per intentar evitar la vaga parcial plantejada pels propers dies i contribuir a trobar punts d’acord entre les dues parts. Tot i que es va poder desconvocar la vaga prevista per aquesta setmana passada, es manté l’aturada parcial convocada pels propers dimarts i dimecres.


Foto: Protesta de les treballadores del SAD a la plaça de la Vila l'estiu de 2020 / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

SPS Solidària vol que el Ple rebutgi la criminalització de les ongs palestines
29 Nov 2021 11:09 - RedaccióSPS Solidària vol que el Ple rebutgi la criminalització de les ongs palestines

Coincidint amb la celebració el 29 de novembre del Dia Internacional de Solidaritat amb el Poble Palestí, [ ... ]

L'AMPA de l'EBM Can Folguera organitza una xerrada sobre les joguines per infants de 0 a 3 anys
29 Nov 2021 11:34 - NataliaL'AMPA de l'EBM Can Folguera organitza una xerrada sobre les joguines per infants de 0 a 3 anys

L’AMPA de l’Escola Bressol Municipal Can Folguera organitza el proper 2 de desembre una xerrada [ ... ]

Santa Perpètua celebra el Dia Internacional de la Ciutat Educadora
29 Nov 2021 11:05 - NataliaSanta Perpètua celebra el Dia Internacional de la Ciutat Educadora

Santa Perpètua se suma a la celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, que es commemora [ ... ]