hola

Les treballadores del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) del Consell Comarcal del Vallès Occidental mantenen les dues jornades d’aturades parcials en defensa de les seves condicions de treball. Aquestes aturades seran el 2 i 3 de novembre de 9 a 13 h. Les treballadores es manifestaran dimarts a partir de les 9.30h a les portes del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

El SAD dona servei a dotze municipis de la comarca, entre ells Santa Perpètua, i atén 736 persones. Un total de 134 treballadores familiars i 28 auxiliars presten servei a aquests municipis.

El Comitè d’Empresa de People Plus Innovation, l'empresa concessionària del SAD, ha mantingut negociacions amb la direcció aquesta setmana, però han estat infructuoses. Segons CCOO, l'empresa s'ha mostrat inflexible en tots el punts.

La representant legal de les treballadores del SAD, María Ángeles Pérez, ha explicat que els tres punts principals de la proposta són l'elevada contractació a temps parcial, la dolenta planificació del servei i la manca de formació.Pérez ha afirmat que la manca de planificació dels serveis afecta directament a les persones usuàries a les que no s'avisa de canvis de personal o d'horari o se les deixa sense servei.

CCOO considera que el Consell Comarcal, com a titular del servei, hauria d’haver estat més diligent en les seves actuacions respecte l’empresa. I recorda que se li va traslladar les situacions viscudes, especialment en pandèmia, les vulneracions laborals i el incompliment del plec de condicions per part de l’empresa. Les treballadores del SAD faran vaga els dies 2 i 3 de novembre.

El Consell Comarcal vetllarà pel compliment dels serveis mínims del SAD que són del 33%, com va determinar el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, segons ha informat l'organisme. 

Els darrers dies el Consell Comarcal ha participat en la mediació entre empresa i treballadores del SAD per intentar evitar la vaga parcial plantejada pels propers dies i contribuir a trobar punts d’acord entre les dues parts. Tot i que es va poder desconvocar la vaga prevista per aquesta setmana passada, es manté l’aturada parcial convocada pels propers dimarts i dimecres.


Foto: Protesta de les treballadores del SAD a la plaça de la Vila l'estiu de 2020 / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest dissabte se celebren jornades de portes obertes a les escoles bressol municipals
26 Abr 2024 09:50 - RedaccióAquest dissabte se celebren jornades de portes obertes a les escoles bressol municipals

La jornada de portes obertes a les escoles bressol municipals s’ha programat per al dissabte 27 d’abril [ ... ]

Salut convida a realitzar una enquesta sobre tabaquisme
26 Abr 2024 09:25 - RedaccióSalut convida a realitzar una enquesta sobre tabaquisme

La Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Santa Perpètua anima a la població local a realitzar una [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics ofereix suport amb l’APP de la zona vermella
26 Abr 2024 09:16 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics ofereix suport amb l’APP de la zona vermella

Les persones que es trobin amb dificultats per descarregar o fer servir el nou aplicatiu mòbil de la [ ... ]