hola

La façana de l'Ajuntament llueix un llaç taronja i els llums de la font de la rotonda de la Font s'encendran avui d'aquest color per commemorar avui 27 d'octubre el Dia Nacional del TDAH (Trastorn per Dèficit d’Atenció amb o sense Hiperactivitat).

A Ràdio Santa Perpètua s'ha llegit el manifest preparat per la federació que agrupa totes les associacions relacionades amb el TDAH que porta per lema Superant traves! ja que segons diu el manifest "portem anys de paraules, de promeses, de bones intencions, però el resultat són tota mena de traves i seguim al mateix lloc, en el mateix punt de partida". El text denuncia que "no s'incorpora els infants amb TDAH a les ajudes a l'estudi i subsidis per a l'alumnat amb necessitat específica de suport educatiu" i critica que "s'inclou el TDAH dins dels trastorns de conducta quan realment és un trastorn del neurodesenvolupament".

Coincidint amb aquesta jornada reivindicativa, Espiral Catalunya, entitat perpetuenca que treballa amb persones amb TDAH ha organitzat un taller-xerrada sobre Assetjament escolar, bullying, què fer? obert a tothom que tindrà lloc a l'Espai 2, a la Biblioteca Municipal, a partir de les 18 h. El taller comptarà amb la intervenció de Sònia Vallecillos, de Somnia Piscologia, i amb el suport de l'Ajuntament de Santa Perpètua.

La presidenta d'Espiral Catalunya, Maribel Medina, ha animat a la gent a participar perquè es donaran pautes per poder detectar situacions d'assetjament i ha detallat alguns dels símptomes.Medina ha destacat que les persones amb alguna afectació relacionada amb la salut mental formen part d'un dels col·lectius més sensibles a patir bullying.


Foto: Imatge d'arxiu d'una parada d'Espiral / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]