hola

El Consell de Ministres ha aprovat un nou paquet de mesures urgents en matèria d'energia per a la protecció dels consumidors vulnerables davant l'actual conjuntura de preus elevats del gas i l'electricitat, per introduir més transparència als mercats d'energia, a fi de facilitar la presa de decisions, i per ajudar la indústria a formalitzar contractes de subministrament d'electricitat a llarg termini.

El descompte a la factura de la llum atorgat pel bo social als consumidors vulnerables creixerà de l'actual 25% al ​​60% -del 40% al 70% en el cas dels vulnerables severs- fins al 31 de març de 2022, i es duplicarà el pressupost per al bo social tèrmic durant aquest 2021 i arribarà als 202,5 ​​milions d'euros.

El bo social contempla descomptes a la factura elèctrica regulada (PVPC) per als consumidors amb rendes baixes o amb circumstàncies especials –com rebre una pensió mínima, estar desocupat o inclòs en un ERTE– del 25% en el cas dels vulnerables i del 40 % en el cas dels vulnerables severs. Ara, la norma aprovada ahir pel Consell de Ministres eleva aquests llindars de descompte, fins al 60% en el cas dels consumidors vulnerables i fins al 70% en el cas dels vulnerables severs, fins al 31 de març del 2022, segons ha informat la Regidoria de Canvi Climàtic i Transició Energètica.

Els perceptors del bo social elèctric també reben el bo social tèrmic, una ajuda directa de 25 a 124 euros en funció de la zona climàtica on visquin per cobrir els costos de la calefacció, la cuina i l'aigua calenta sanitària. Ara s'incrementa la quantitat mínima a cobrar per part d'aquests consumidors a 35 euros, i s'ha duplicat el pressupost assignat a aquest efecte durant aquest 2021 amb 100 milions addicionals.

Les noves mesures aprovades estableixen també que les comercialitzadores elèctriques i gasistes hauran d'informar els seus clients sobre qualsevol intenció de modificar les condicions del contracte almenys un mes abans que aquesta intenció es materialitzi. A més, a les comunicacions relatives a la modificació dels contractes, les comercialitzadores hauran d'incloure una comparativa dels preus aplicats abans i després de la revisió, així com una estimació del cost anual del subministrament abans i després de la revisió.

D'altra banda del 25 al 29 d'octubre se celebra la Setmana Europea de l'Energia Sostenible amb l’objectiu de conscienciar la societat amb actuacions i activitats al voltant de l’eficiència energètica, les energies renovables i el paper clau de la ciutadania en la transició energètica.

En un context d’emergència climàtica i en el marc de la crisi sanitària mundial, L'Institut catalaà de l'Energia (ICAEN) assenyala que és més necessari que mai que avancem amb determinació en la transició energètica cap a un nou model energètic net, sostenible, descarbonitzat, distribuït i democràtic.


Foto: El nou bo social de protecció als consumidors vulnerables s'incrementa / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Clam contra les violències masclistes
26 Nov 2021 11:08 - RedaccióClam contra les violències masclistes

L'Ajuntament de Santa Perpètua va commemorar ahir el 25N Dia Internacional per a l'erradicació de [ ... ]

El grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte
26 Nov 2021 11:30 - RedaccióEl grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte

Demà dissabte la CAMissió amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut organitza la segona activitat [ ... ]

L'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens
25 Nov 2021 12:05 - NataliaL'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens

L'Ajuntament de Santa Perpètua commemora avui 25N el Dia Internacional per l'erradicació de les violències [ ... ]