hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha endegat el procés de creació d'un nou Pla de Mobilitat Urbana del municipi que substituirà l'actual, ja que la vigència és de sis anys. Ahir es va fer una primera presentació de quina és la situació de compliment de les accions de l'actual Pla, quin és el treball de camp que està fent l'empresa Intra, contractada per la Diputació de Barcelona, i quines són les inquietuds de la ciutadania, de l'empresariat, dels comerç i de les entitats.

Una trentena de persones assistents ahir a la presentació que es va fer a la Sala de Plens ja van confirmar que volien formar part de la Taula de Mobilitat que serà l'organisme participatiu que elaborarà el nou Pla. Entre d'altres, es treballaran els següents aspectes: mobilitat de polígons i connexions amb la xarxa viària interurbana; transport públic i intercanvi de modes de transport; i mobilitat equipaments, accessibilitat i pacificació del trànsit.

La regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Neus Garcia, ha explicat que entre les persones assistents hi havia representants d'entitats, empresariat, comerços, de polígons, experts en temes de mobilitat i ciutadans a títol particular dels quals una trentena ja han dit que volen formar part de la Taula de Mobilitat.

Durant la presentació d'ahir es va fer un repàs de les accions fetes i restants del pla actual que es dividia en tres eixos. De transport col·lectiu queden per fer tres de les setze accions previstes, de vehicle privat, altres tres d'una vintena i de l'eix de vianants i bicicletes resten quatre a fer de les 24 accions programades. Neus Garcia ha afirmat que la pandèmia ha deixat palesa la necessitat d'espai d'ús exclusiu per a vianants i que la nova normativa de velocitat màxima a 30 km/h ha fet modificar els espais de convivència de vehicles, bicicletes i patinets.

La regidora de Mobilitat, Neus Garcia, ha subratllat que el Pla ha de tenir en compte que per assolir una seguretat sostenible i segura tothom ha de respectar les normes i els espais. Garcia ha matisat que els conductors de bicicletes i patinets elèctrics han de complir amb les normes i circulat com i per on toca per evitar accidents.

L'empresa contractada està realitzant un treball de camp centrada en vianants, bicis, patinets, transport públic, distribució de mercaderies als comerços i vehicle privat. Cap a finals de 2021 o principi de 2022 està prevista una nova reunió on es puguin exposar tots els problemes detectats. La regidora de Mobilitat ha explicat que les persones interessades a formar part de la Taula encara són a temps i ha avançat que s'obrirà més endavant un procés de participació ciutadana online.

 

Foto: Presentació de la prediagnosi del Pla de Mobilitat Urbana a la Sala de Plens / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]