hola

Avui se celebrarà la segona i última sessió de la 12ena edició del cicle de Xerrades sobre seguretat i consum que organitza la Regidoria de Consum de l'Ajuntament de Santa Perpètua, a través de l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC). Aquesta activitat s'organitza amb la col·laboració de la Policia Local de Santa Perpètua i els Mossos d'Esquadra i està adreçada a persones consumidores.

Aquestes sessions informatives tenen l'objectiu d'assessorar per evitar estafes i robatoris, a més de consells de la policia de proximitat i de donar recomanacions i planificar les dates nadalenques i promoure un consum responsable.
La xerrada d'avui començarà a les 15.15 hores al Centre Cívic La Creueta en el marc de les hores del cafè de la Xarxa de Centres Cívics. Recordem que és recomanable trucar per l'aforament.La tècnica de Consum, Sònia Rodríguez, apunta que en aquesta xerrada es parlarà, entre d'altres, de la darrera estafa detectada relacionada amb la Seguretat Social.

La primera sessió va tenir lloc el 14 d'octubre i va anar molt bé amb una bona afluència de públic.

Noves tarifes del gas

D'altra banda, l'OMIC informa que aquest mes d'octubre han entrat en vigor les noves tarifes de gas, amb l’objectiu de fomentar un consum més eficient i responsable, d’acord amb les exigències de la Unió Europea (UE). La Comissió Nacional del Mercat i la Competència ha desenvolupat una nova metodologia per al càlcul dels peatges i cànons de transport, xarxes locals i regasificació de gas natural.

La tècnica de l'OMIC, Sònia Rodríguez, ha explicat que ara canvien els peatges d’accés i càrrecs del sistema, que amb aquesta nova metodologia, passaran a cobrar-se per separat i en l’àmbit del consum domèstic estarà reflectit en tres tarifes diferents.

Una llar que consumeix fins a 15.000 kWh de gas a l’any (la majoria de petits consumidors) fins ara pagava el mateix peatge que una llar que consumia 50.000 kWh/any però amb aquest canvi, pagarà menys.
Rodríguez ha subratllat que els consumidors no han de fer res i que la seva empresa comercialitzadora de gas ha de canviar la tarifa segons el consum fet durant el darrer any.

El canvi de tarifa el farà l’empresa distribuïdora de forma automàtica i el consumidor no ha de realitzar cap gestió. A partir del proper any, l’empresa distribuïdora realitzarà anualment la revisió de la tarifa, i si cal un canvi de tarifa el realitzarà de forma automàtica.


Foto: Oficina de l'OMIC / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]