hola

Santa Perpètua ha endegat una campanya solidària amb l'illa de La Palma. L'alcaldessa, Isabel Garcia, ha anunciat que Santa Perpètua contribuirà amb un primer enviament de bufadores per eliminar el pols de lava que està ensorrant algunes teulades. El Consistori ha adquirit ja vint-i-cinc bufadores per un valor d'uns 7.000 euros que arribaran aquesta setmana o la vinent.

L'alcalde d'El Paso, Sergio Rodríguez, ha agraït aquest regal perquè "són unes eines molt necessàries per fer la neteja de les pols i les cendres" i ha puntualitzat que la situació es perllongarà en el temps. Rodríguez ha agraït que s'hagin fet els contactes des de Santa Perpètua per saber què era el més necessari hores d'ara.

La Junta de Portaveus va acordar posar en marxa una campa­nya solidària amb aquest municipi de La Palma, un dels més afectats per l'erupcio volcànica de Cumbre Vieja. Les alcaldies de Santa Perpètua i El Paso van parlar el 30 de setembre i van acordar centrar aquesta campanya en eines pràctiques per a la neteja de la pols de lava i les cendres que estan inundant carrers i edificis. Sergio Rodríguez ha explicat que cada dia estan fent equips de neteja formats per 30 o 40 persones per poder accedir sobretot a zones que s'havien desallotjat pel perill de la lava. "Les tasques són sobretot de treure la pols i la cendra per evitar l'esfondrament de teulades", segons ha afirmat l'alcalde El pes d'aquesta pols és molt i uns 15 cm poden pesar com un metre de neu.

A més d'aquest primer enviament, l'Ajuntament posa a l'abast un compte bancari (ES36 2100 5000 5302 0029 2698) i un codi de bizum (03880) per recollir les contribucions que la ciutadania vulgui fer per poder fer un segon enviament de bufadores, que s'adquiriran amb el fons que es recapti. L'Ajuntament destaca que les persones i empreses que vulguin desgravar-se la donació hauran d'identificar la transferència amb el seu NIF/CIF per tal de poder expedir el corresponent certificat. La vinculació amb El Paso és perquè al nostre municipi hi viu una veïna originària d'aquesta localitat canària. El transport entre Barcelona i La Palma es fa un cop setmanal. L'Ajuntament ha agraït la participació voluntària d'alguns ciutadans que s'han ofert a gestionar la logística i dur al Port les bufadores.

 

Foto: Erupció del volcà de Cumbre Vieja a l’illa de la Palma / Jairo Díaz

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Clam contra les violències masclistes
26 Nov 2021 11:08 - RedaccióClam contra les violències masclistes

L'Ajuntament de Santa Perpètua va commemorar ahir el 25N Dia Internacional per a l'erradicació de [ ... ]

El grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte
26 Nov 2021 11:30 - RedaccióEl grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte

Demà dissabte la CAMissió amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut organitza la segona activitat [ ... ]

L'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens
25 Nov 2021 12:05 - NataliaL'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens

L'Ajuntament de Santa Perpètua commemora avui 25N el Dia Internacional per l'erradicació de les violències [ ... ]