hola

Darrere l'objectiu. Mobilitzacions ciutadanes a Santa Perpètua 2000-2021 és l'exposició que es pot veure a l'Espai 1 fins al 24 d'octubre produïda per les regidories de Comunicació i Cultura de l'Ajuntament de Santa Perpètua. Emmarcada en aquesta mostra, l'Ajuntament proposa tres activitats paral·leles i la primera tindrà lloc avui a les 18.30 h. Es tracta d'una xerrada sobre Fotoperiodisme 5w: La fotografia que explica històries que ens donarà l'Anna Surinyach.

Surinyach és fotògrafa documental i editora gràfica de la revista especialitzada en informació internacional 5W. La seva feina s’ha centrat en documentar els moviments de població a diferents parts del món. Ha coordinat projectes audiovisuals per Metges Sense Fronteres, ONG amb la que va treballar durant sis anys, Intermón Oxfam i Expertise France. Durant els darrers anys ha posat el focus en la situació de les dones que fugen de la seva llar per raons relacionades amb la violència, la pobresa o la falta d’oportunitats. I fa una setmana va tornar de l'Afganistan on ha participat en un reportatge de vint imatges i deu mil paraules sobre aquell país i sobretot sobre les dones afganes.

Anna Surinyach ha avançat que un fotoperiodista és un periodista que intenta explicar històries a través de les imatges.Aquesta professional està molt especialitzada en temes socials. Anna Surinyach creu que el més important és ser molt respectuós i ser honestos amb el que veus i prendre imatges el suficientment potents i bones com perquè atrapin la mirada dels espectadors.

Entre els mesos març i agost de 2020, Anna Surinyach es va endinsar a l'Hospital Germans Trias i Pujol per poder explicar la pandèmia en primera línia però també com vivien fora de l'hospital tot el personal sanitari que estava en la primera línia. Surinyach ha explicat que molts professionals li han dit que s'identificaven amb una fotografia que va fer amb una infermera que a casa seva abraçava el seu fill a distància.


Foto: Un moment de la inauguració de l'esposició Darrera l'objectiu'/ L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Casal Popular completa l'aforament en la programació del 5è aniversari
29 Nov 2021 11:13 - RedaccióEl Casal Popular completa l'aforament en la programació del 5è aniversari

El Casal Popular Pit roig ha celebrat els cinc anys de local de l'entitat amb aforament complet a totes [ ... ]

SPS Solidària vol que el Ple rebutgi la criminalització de les ongs palestines
29 Nov 2021 11:09 - RedaccióSPS Solidària vol que el Ple rebutgi la criminalització de les ongs palestines

Coincidint amb la celebració el 29 de novembre del Dia Internacional de Solidaritat amb el Poble Palestí, [ ... ]

L'AMPA de l'EBM Can Folguera organitza una xerrada sobre les joguines per infants de 0 a 3 anys
29 Nov 2021 11:34 - NataliaL'AMPA de l'EBM Can Folguera organitza una xerrada sobre les joguines per infants de 0 a 3 anys

L’AMPA de l’Escola Bressol Municipal Can Folguera organitza el proper 2 de desembre una xerrada [ ... ]