hola

Santa Perpètua de Mogoda ha celebrat la Setmana de la Gent Gran amb tres concerts en tres dies diferents que han aplegat unes 400 persones. L'activitat es fa coincidint amb l'1 d'octubre Dia Internacional de les Persones Grans, una efemèride que l'ONU va declarar fa 30 anys.

A cada concert s'ha llegit un Manifest del Dia de la Gent Gran que ha remarcat l'any excepcional que la pandèmia COVID-19 ens ha fet viure i que "ha colpit de forma desproporcionada a les persones grans, i s'ha acarnissat de forma cruel cap als més febles, hem pogut veure que són molts els que ens han deixat sense tenir l'oportunitat de ser portats a l'hospital i en molts casos a l'hora del traspàs sense poder rebre l'acompanyament dels éssers estimats".

Enguany, l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda s'ha adherit al manifest de la Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya i ha volgut posar de manifest que "a Santa Perpètua som una pinya i ens cuidem els uns als altres".

Maria Llonch va ser l'encarregada de llegir el manifest

Aquesta pandèmia ha posat de relleu la manca de recursos i de consideració per part de totes les administracions per imaginar i dissenyar el món en el qual tenim dret a viure. Maria Llonch, que va ser l'encarregada de llegir el manifest, va denunciar la imatge que de les persones grans s'ha donat durant la pandèmia com si només fossin consumidors de serveis.

"Durant el període de confinament, aquest virus s'ha venut i s'ha tergiversat com un problema més propi i més centrat en les persones d'edat avançada i amb patologies prèvies i també associant la vellesa, a la ineptitud, la malaltia, a la improductivitat, la dependència, donant per fet que els grans som merament uns consumidors de serveis. La letalitat i la tragèdia que ha afectat les residències és la punta de l'iceberg que ha destapat una realitat que ens hauria com a mínim d'alarmar", va llegir Llonch.

Caldria una unitat que aglutinés les polítiques per a la gent gran arreu del territori

El manifest posa de relleu que calen mesures concretes per evitar l'aïllament, impedir la soledat no volguda i fer una lluita decidida contra els maltractaments. També que manca representativitat de la gent gran en els diferents nivells de totes les administracions i que caldria una unitat que aglutinés les polítiques per a la gent gran arreu del territori.

El manifest reivindica que la gent gran segueix i seguirà activa i demana que se'ls escolti i que es garanteixi aquesta escolta. Maria Llonch va reclamar la implantació dels protocols per una atenció sanitària completa. El manifest acabava amb el reconeixement i agraïment a la tasca que estan duent a terme el conjunt de professionals que afronten aquesta situació d'emergència sanitària i social.

La perpetuenca Maria Llonch va animar les persones a assistir a totes les activitats que s'organitzen perquè "cal donar guerra perquè se'ls faci cas".

Per la seva part, la regidora de Gent Gran, Ana Bajo, ha valorat molt positivament la Setmana de la Gent Gran perquè ha estat un espai de retrobament i desitja que l'any vinent es pugui celebrar ja amb una total normalitat.

Foto: Lectura del Manifest per part de Maria Llonch / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM
18 Abr 2024 11:33 - RedaccióAquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM

  L’Ajuntament de Santa Perpètua ofereix la programació Estiu SPM que consta dels Casals d’estiu, [ ... ]

Obertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M
18 Abr 2024 11:07 - RedaccióObertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda oferirà el servei de bus urbà gratuït durant la propera [ ... ]

El consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia
18 Abr 2024 09:20 - RedaccióEl consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia

Els consums domèstics d’aigua de Santa Perpètua van baixar durant el primer trimestre de l’any [ ... ]