hola

Santa Perpètua acollirà el Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) del territori sud dels vallesos. L’alcaldessa, Isabel Garcia, ha mostrat la seva satisfacció davant l’anunci de la construcció d’aquest equipament “tan esperat i reivindicat al nostre municipi que permetrà millorar l’atenció sanitària de la nostra població i del veïnat dels pobles propers”.

El nou centre se situarà en un edifici de nova construcció al Recinte Firal, al costat de l'edifici de Desenvolupament Local, i donarà servei les 24 hores, tots els dies de l’any, per atendre les urgències de baixa i mitjana complexitat dels municipis de referència, evitant els desplaçaments de les persones usuàries dels serveis d’urgències dels hospitals, segons ha explicat Salut. També s’hi durà a terme la valoració, orientació i primer tractament d’urgències de més complexitat, fins a la derivació d’aquests casos, així com procediments programats d’infermeria en dies festius, per garantir la continuïtat assistencial de cures i injectables. A més, el nou equipament comptarà amb recursos diagnòstics com radiologia i servei d’analítica urgent. Salut ha anunciat que la previsió és que en els propers mesos es redacti i s’aprovi el projecte executiu i que les obres puguin començar l’any 2022.

El nou equipament donarà servei als municipis de Caldes de Montbui, la Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Sant Feliu de Codines i Santa Perpètua de Mogoda.

El Ple de l'Ajuntament en la seva sessió celebrada ahir dijous 30 de setembre va aprovar per unanimitat la cessió del terreny a la Generalitat de Catalunya per a la construcció d'aquest equipament, que s'ubicarà a una parcel·la del Recinte Firal amb una superfície de sòl de 2.792 m2.

L’alcaldessa ha indicat que la construcció del CUAP era una de les grans reivindicacions en matèria de salut del nostre municipi i ha detallat que és un dels punts del Pacte de Ciutat, que també va aprovar el Ple ahir. La primera edil també ha recordat la implicació de diferents entitats i sectors de la societat perpetuenca amb recollida de signatures i mobilitzacions per una sanitat digna. L’alcaldessa ha remarcat que “des des fa més de dotze anys, l’Ajuntament, les entitats i la ciutadania hem estat molt insistents en aquesta reivindicació que finalment es farà realitat. És un èxit col·lectiu que hem de celebrar”.

Des que es va conèixer que la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya tenia prevista la instal·lació d’un CUAP a la zona sud dels vallesos, l’Ajuntament de Santa Perpètua, les entitats veïnals i la plataforma en defensa de la salut pública han treballat i lluitat perquè el nostre fos el municipi escollit per a la construcció d’aquest equipament sanitari. Altres poblacions també havien ofert la seva candidatura però finalment la Generalitat ha triat Santa Perpètua. La regidora de Salut, Sandra Gómez, ha mostrat la seva satisfacció per l’anunci i ha explicat que “des del CatSalut ens van contactar per confirmar-nos que el CUAP es construirà al nostre municipi i per demanar a l’Ajuntament un terreny per a la futura construcció”.

La portaveu del grup municipal republicà, Montse Vinyalonga, va manifestar que la ciutadania s'ha de felicitar per aquesta notícia i va agrair el treball de l'exconsellera de salut Alba Vergés que va "iniciar aquest treball del pla director d'urgències del Baix Vallès"

El portaveu de Ciutadans, Kevin Romero, va explicar que l'acord plenari és el primer pas per fer realitat un projecte "molt reivindicat per la ciutadania" però va recordar que "encara manca molt per fer".

La primera proposta d'ubicació del CUAP va ser la conversió i ampliació del CAP de La Florida, però la seva configuració no ho permet, segons va explicar al Ple l'alcaldessa, que va afegir que finalment el Departament de Salut ha optat per aquest espai, també proper al CAP de la Florida, i compatible aquest ús amb el conjunt d’equipaments de la Granja Soldevila.

El projecte d'aquest nou CUAP està previst dins del Pla estratègic del Vallès Oriental 2019-2022, el Pla d’inversions del CatSalut i el Pla nacional d’urgències de Catalunya, aprovat pel Departament de Salut l’any 2017, i s’emmarca en el Pla director d’urgències del territori, que es completa amb l’ampliació de les urgències de l’Hospital de Mollet (les obres s’iniciaran aviat), per tal de dotar el territori d’una oferta de serveis d’urgències i continuïtat assistencial propera i de qualitat.


Foto: La millora de l'atenció sanitària a Santa Perpètua és una vella reivindicació de la ciutadania / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM
18 Abr 2024 11:33 - RedaccióAquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM

  L’Ajuntament de Santa Perpètua ofereix la programació Estiu SPM que consta dels Casals d’estiu, [ ... ]

Obertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M
18 Abr 2024 11:07 - RedaccióObertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda oferirà el servei de bus urbà gratuït durant la propera [ ... ]

El consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia
18 Abr 2024 09:20 - RedaccióEl consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia

Els consums domèstics d’aigua de Santa Perpètua van baixar durant el primer trimestre de l’any [ ... ]