hola

Ecoembes, entitat impulsora del projecte RECICLOS, ha instal·lat dos punts informatius per donar a conèixer aquest sistema que recompensa per reciclar ampolles de plàstic i llaunes. Els punts estan ubicats a la plaça de la Vila cantonada amb la Rambla i a la rotonda de la Font, entre el passeig de la Florida i el carrer de Pablo Picasso. Els informadors s'instal·laran divendres en horari de matí i tarda (de 10.30 a 14 i de 16 a 20.30) i dissabte al matí (de 10 a 14h) i aniran identificats amb una gorra i una samarreta de color groc i amb el distintiu de RECICLOS.

Més de 30 municipis de Catalunya ha implantat el sistema RECICLOS amb èxit d’acollida. Aquest projecte, que es va presentar dimecres a Santa Perpètua, vol contribuir a fomentar un consum responsable i racional d'aquest tipus d'envasos.

Per començar a participar l’usuari s’ha de registrat a la WebApp RECICLOS www.reciclos.com, dissenyada i gestionada per Ecoembes. L'organització ambiental recorda que no és una app i per tant l’usuari no es descarrega res al mòbil.

Un cop registrat a la WebApp, podrà optar a guanyar un màxim de deu RECICLOS a la setmana (es limita per no incentivar el consum). Per aconseguir-los, els usuaris han d’escanejar amb el mòbil el codi de barres d’una ampolla de plàstic o una llauna de beguda buida.

Un cop escanejats els codis de barres, les ampolles de plàstic i llaunes s’han de portar al contenidor groc més proper. En el moment de dipositar aquests envasos dins el contenidor, abans cal escanejar des de la web-app el codi QR que trobarà a la part frontal del contenidor. En aquest moment, la web-app valida l’acte de reciclatge i valida els RECICLOS guanyats per les llaunes i ampolles identificades prèviament.

Els RECICLOS aconseguits es poden bescanviar pels premis individuals per participar a un sorteig mensual d’un patinet elèctric, bicicleta, o estada en un hotel rural; i micro-sortejos setmanals de premis de valor més reduït. En cap cas s’obtenen premis directes. També hi ha la possibilitat de donar els RECICLOS a causes socials o mediambiental. En el cas de Santa Perpètua es destinen a la plantació de lledoners i salzes al Parc de la Ribera en el marc del projecte de naturalització de la riera de Caldes.


Foto: Punt informatiu de Reciclos situat a la plaça de la Vila / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Les bufadores que ha adquirit l'Ajuntament arribaran a La Palma la setmana vinent
15 Oct 2021 13:06 - NataliaLes bufadores que ha adquirit l'Ajuntament arribaran a La Palma la setmana vinent

L'Ajuntament de Santa Perpètua, amb la col·laboració de l'empresa local Due Logística, ja ha enviat [ ... ]

El DOT inicia noves càpsules sobre ofimàtica, identitat digital i xarxes socials
15 Oct 2021 08:24 - NataliaEl DOT inicia noves càpsules sobre ofimàtica, identitat digital i xarxes socials

La Regidoria de Desenvolupament Local posa en marxa aquest mes d'octubre noves càpsules formatives [ ... ]

Tret de sortida de la novena edició del projecte ElectroCatFP
14 Oct 2021 09:36 - NataliaTret de sortida de la novena edició del projecte ElectroCatFP

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha començat a preparar la novena edició de l'ElectroCatFP. Representants [ ... ]