hola

L'Escola Barcanova, situada al Castell de Can Taió, ofereix aquest curs un nou Programa de Formació i Inserció (PFI) d'Auxiliar d'Activitats Forestals. El Departament d'Ensenyament de la Generalitat ha autoritzat aquesta nova modalitat de PFI que complementarà el PFI d'Auxiliar de vivers i jardins que també ofereix el centre. El d'Auxiliar d'Activitats Forestals és el quart PFI que es pot cursar a Barcanova a més dels PFI d'Auxiliar de cuina i serveis de Restauració, el PFI d'Auxiliar d'activitats Agropecuàries i el PFI d'Auxiliar de vivers i jardins. Al centre també es pot cursar l'ESO adaptada i és que aquest centre està destinat a aquelles persones amb una discapacitat lleugera o una intel·ligència límit i que les seves circumstàncies no els ha permès cursar o acreditar Secundària Obligatòria.

El PFI d'Auxiliar d'Activitats Forestals capacitarà l'alumnat per dur a terme operacions auxiliars necessàries per a la conservació, millora i aprofitament de la muntanya. Entre els continguts que s'ensenyaran es troba repoblació i infraestructura forestal; silvicultura i plagues; desembosc; i aprofitaments de la fusta. El curs de 1.000 hores, impartides de dilluns a divendres de 9 a 14 hores inclou un mínim de 180 hores de formació pràctica en empreses.

Aquest curs, l'Escola Barcanova el comença amb 160 alumnes la major xifra des que va obrir les seves portes. A l'ESO té 74 alumnes i a la Formació professional Inicial, 85. La directora de Barcanova, Roser Ferré, s'ha mostrat molt il·lusionada amb aquest nou curs que acaba de començar amb una plantilla augmentada a la trentena de professorat. Ferré ha explicat que la formació professional que es fa a Barcanova inclou pràctiques a diferents espais de la mateixa escola ja que és imprescindible perquè sigui significatiu per l'alumnat i que arribin a l'ofici.

Una de les històriques demandes de l'Escola Barcanova és l'arribada de la fibra òptica per poder oferir uns estudis amb més tecnologia com ara les pantalles interactives i els portàtils per a l'alumnat, que ja els tenen però que no poden fer servir molts dies per la manca de connectivitat. La directora de Barcanova espera que aquest any això quedi resolt per part de la companyia telefònica. Roser Ferré ha destacat l'alt percentatge d'inserció laboral dels alumnes de l'Escola Barcanova.

Foto: El centre ofereix també un PFI d'Auxiliar d'Activitats Agropecuaries (mosso de quadra) / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Clam contra les violències masclistes
26 Nov 2021 11:08 - RedaccióClam contra les violències masclistes

L'Ajuntament de Santa Perpètua va commemorar ahir el 25N Dia Internacional per a l'erradicació de [ ... ]

El grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte
26 Nov 2021 11:30 - RedaccióEl grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte

Demà dissabte la CAMissió amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut organitza la segona activitat [ ... ]

L'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens
25 Nov 2021 12:05 - NataliaL'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens

L'Ajuntament de Santa Perpètua commemora avui 25N el Dia Internacional per l'erradicació de les violències [ ... ]