hola

Santa Perpètua de Mogoda va tancar el mes d’agost amb un total de 1.458 persones desocupades inscrites a les Oficines de Treball de la Generalitat, 10 persones menys que el mes anterior, el que suposa una davallada del 0,7%.

Segons informa l’Observatori de la Regidoria de Desenvolupament Local l’agost és el cinquè mes consecutiu de descens de l’atur, tot i que ho ha fet lleugerament si es compara la xifra amb els mesos de juny i juliol.

Si s’analitzen les dades per perfils al municipi, l’atur intermensual ha disminuït en el col·lectiu masculí un 2,7% mentre que ha crescut entre les dones. La població jove és la més afavorida pel descens de la desocupació, però l’atur ha crescut un 20% en els perfils universitaris. A més, ha caigut en els grups de treballadors de baixa qualificació.

Sobre el balanç interanual, l’Observatori afirma que a l’agost hi havia 198 persones aturades menys que al mateix període del 2020. Això es tradueix en un 12% menys de desocupats que a l’agost de l’any passat. Desenvolupament Local explica que, amb aquesta variació, Santa Perpètua es troba més a prop de recuperar els nivells d’aturs anteriors a la pandèmia.

Les persones afectades per expedients de regulació de l’ocupació figuren en el conjunt de demandants d’ocupació. Aquest col·lectiu, en acabar el mes d’agost, era de 2.580 persones, un 40,5% menys que fa un any. L’Observatori estima que a Santa Perpètua hi ha unes 800 persones, dins d’aquest grup, que es troben en situació d’expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO).

L’agost és el sisè mes consecutiu de caiguda de les demandes d’ocupació al municipi, en termes intermensuals. La xifra és de 666 demandants menys que el juliol i es tradueix en una caiguda de l’11,5%.

 

Foto: Edifici de Desenvolupament Local / Joel Mesas

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua celebra el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional
03 Des 2021 13:24 - NataliaSanta Perpètua celebra el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda se suma a la celebració del Dia Internacional de les Persones [ ... ]

L'Ajuntament obre la convocatòria per a l’atorgament de tres parades del Mercat Municipal
03 Des 2021 13:11 - NataliaL'Ajuntament obre la convocatòria per a l’atorgament de tres parades del Mercat Municipal

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha obert el procés per a l'atorgament de tres parades del [ ... ]

La Fira Nadal dona el tret de sortida el 12 de desembre a la programació de les festes
03 Des 2021 11:21 - NataliaLa Fira Nadal dona el tret de sortida el 12 de desembre a la programació de les festes

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i les entitats i comerços han dissenyat la programació Nadal [ ... ]