hola

Santa Perpètua de Mogoda va tancar el mes d’agost amb un total de 1.458 persones desocupades inscrites a les Oficines de Treball de la Generalitat, 10 persones menys que el mes anterior, el que suposa una davallada del 0,7%.

Segons informa l’Observatori de la Regidoria de Desenvolupament Local l’agost és el cinquè mes consecutiu de descens de l’atur, tot i que ho ha fet lleugerament si es compara la xifra amb els mesos de juny i juliol.

Si s’analitzen les dades per perfils al municipi, l’atur intermensual ha disminuït en el col·lectiu masculí un 2,7% mentre que ha crescut entre les dones. La població jove és la més afavorida pel descens de la desocupació, però l’atur ha crescut un 20% en els perfils universitaris. A més, ha caigut en els grups de treballadors de baixa qualificació.

Sobre el balanç interanual, l’Observatori afirma que a l’agost hi havia 198 persones aturades menys que al mateix període del 2020. Això es tradueix en un 12% menys de desocupats que a l’agost de l’any passat. Desenvolupament Local explica que, amb aquesta variació, Santa Perpètua es troba més a prop de recuperar els nivells d’aturs anteriors a la pandèmia.

Les persones afectades per expedients de regulació de l’ocupació figuren en el conjunt de demandants d’ocupació. Aquest col·lectiu, en acabar el mes d’agost, era de 2.580 persones, un 40,5% menys que fa un any. L’Observatori estima que a Santa Perpètua hi ha unes 800 persones, dins d’aquest grup, que es troben en situació d’expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO).

L’agost és el sisè mes consecutiu de caiguda de les demandes d’ocupació al municipi, en termes intermensuals. La xifra és de 666 demandants menys que el juliol i es tradueix en una caiguda de l’11,5%.

 

Foto: Edifici de Desenvolupament Local / Joel Mesas

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Les treballadores del SAD convoquen vagues parcials en defensa de les seves condicions de treball
21 Oct 2021 13:02 - RedaccióLes treballadores del SAD convoquen vagues parcials en defensa de les seves condicions de treball

Les treballadores del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) del Consell Comarcal del Vallès Occidental [ ... ]

L'Hospital de Mollet amplia les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària
21 Oct 2021 11:29 - RedaccióL'Hospital de Mollet amplia les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària

L'Hospital de Mollet ha ampliat les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària [ ... ]

La Policia Local organitza una nova campanya de control de patinets elèctrics
18 Oct 2021 09:04 - RedaccióLa Policia Local organitza una nova campanya de control de patinets elèctrics

La Policia Local de Santa Perpètua ha anunciat una nova campanya de control i sanció a les persones [ ... ]