hola

 

Aquest dimecres 1 de setembre s'ha alliberat definitivament el peatge de la C-33 de La Llagosta. Aquesta via juntament amb l'AP-7, l'AP-2 i la C-32 nord han passat a ser gratuïtes després de la fi de la concessió. L'Ajuntament de Santa Perpètua ha aprovat en diverses ocasions proposicions que reclamaven la gratuïtat del peatge de la C-33 que enllaça Montmeló amb Barcelona i al llarg de la història va protagonitzar diverses accions de protesta per l'increment de les tarifes d'aquesta barrera.

El consistori també va formar part d'una plataforma que van integrar una trentena d'administracions i agents socials que tenia per objectiu l'eliminació d'aquest peatge ja que estava considerat el més injust de Catalunya ja que la C-33 era l'única autopista que tenia un peatge en el primer tram, situat a l'àrea metropolitana de Barcelona. El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua també va aprovar per unanimitat el 2012 una proposició que sol·licitava al Govern de la Generalitat la gratuïtat del peatge de l'autopista C-33 per als residents del territori. La Corporació rebutjava el peatge de La Llagosta per "injust, injustificat i perjudicial per a les economies" del territori. La moció demanava al govern reconsiderar la decisió d'eliminar la gratuïtat del peatge pels usuaris habituals, residents i empleats del territori de l'àrea d'influència. Segons la proposició "el peatge de la Llagosta, injust on n'hi hagin, ha de ser suprimit definitivament quan s'exhaureixin les pròrrogues de la concessió ja que mai s'hauria d'haver instal·lat en aquest punt un peatge abans de la primera sortida de l'autopista, que deixa en indefensió i injustícia a tots els residents i empleats del territori per mobilitat obligada".

La concessionària, fins ara, abonava als ajuntaments per on discorre aquestes autopistes l'Impost de Béns Immobles, encara que no era el cas de Santa Perpètua ja que el tram de l'autopista AP-7 (Montmeló-El Papiol) era considerat gratuït i la concessionària no abonava aquest tribut.


Foto: Barreres aixecades aquest 1 de setembre al peatge de la C-33 / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Les bufadores que ha adquirit l'Ajuntament arribaran a La Palma la setmana vinent
15 Oct 2021 13:06 - NataliaLes bufadores que ha adquirit l'Ajuntament arribaran a La Palma la setmana vinent

L'Ajuntament de Santa Perpètua, amb la col·laboració de l'empresa local Due Logística, ja ha enviat [ ... ]

El DOT inicia noves càpsules sobre ofimàtica, identitat digital i xarxes socials
15 Oct 2021 08:24 - NataliaEl DOT inicia noves càpsules sobre ofimàtica, identitat digital i xarxes socials

La Regidoria de Desenvolupament Local posa en marxa aquest mes d'octubre noves càpsules formatives [ ... ]

Tret de sortida de la novena edició del projecte ElectroCatFP
14 Oct 2021 09:36 - NataliaTret de sortida de la novena edició del projecte ElectroCatFP

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha començat a preparar la novena edició de l'ElectroCatFP. Representants [ ... ]