hola

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) va atendre 200 reclamacions durant l'any 2020 de les quals el 43% es van resoldre de manera favorable per a les persones consumidores. Aquestes dades han estat facilitades per la Diputació de Barcelona després d'efectuar els cercles de comparació intermunicipals amb les dades estadístiques de les OMIC.

En total, l'OMIC de Santa Perpètua va recollir l'any passat 700 casos diversos, dels quals el 70,4% eren consultes d'informació. El major nombre d'atencions, 43% van ser referents a serveis de comunicació, un 20% sobre telecomunicacions, un 18% relacionades amb productes, un 14% de subministraments bàsics, un 4% no feien referència a temes de consum i un 2% a habitatge. Cal destacar que el temps mitjà de resposta quan es demana cita prèvia a l'OMIC de Santa Perpètua és de tres dies i que s'ha trigat 57 dies de mitjana en la tramitació de les reclamacions tancades.

Aquestes dades suposen un resum d'indicadors potents que podran ser utilitzats per impulsar la millora del servei. El regidor de Consum, Antonio Egea, ha destacat que "com a punts forts podem destacar l'actuació del Servei de Consum en activitats de sensibilització a les escoles, donat que són moltes les escoles que sol·liciten, mitjançant la Programació Estable, activitats relacionades amb el Consum Responsable". En contraposició, Egea assenyala que el nombre d'assistents a activitats de sensibilització fora dels centres escolars és baix i "aquesta és una assignatura pendent que volem treballar des de la nostra Regidoria".

Un dels reptes de futur per a la Regidoria de Consum és augmentar la presència a les xarxes socials i als mitjans de comunicació, amb la intenció de promoure un consum responsable i aprendre hàbits que ajudin a millorar la qualitat de vida de les persones i de les generacions futures.


Foto: L’OMIC està situada a la plaça de la Vila / L’Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Clam contra les violències masclistes
26 Nov 2021 11:08 - RedaccióClam contra les violències masclistes

L'Ajuntament de Santa Perpètua va commemorar ahir el 25N Dia Internacional per a l'erradicació de [ ... ]

El grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte
26 Nov 2021 11:30 - RedaccióEl grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte

Demà dissabte la CAMissió amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut organitza la segona activitat [ ... ]

L'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens
25 Nov 2021 12:05 - NataliaL'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens

L'Ajuntament de Santa Perpètua commemora avui 25N el Dia Internacional per l'erradicació de les violències [ ... ]