hola

Més del 50% de la població de Santa Perpètua major de 16 anys, 11.200 perpetuencs, ja té la pauta completa de la vacuna contra la Covid-19 i més de 14.600 han rebut almenys una dosi, segons dades del Departament de Salut. Entre el 28 de juny i el 4 de juliol es van subministrar 879 primeres dosi i 1.608 segones dosi. Per fabricants, s’han posat 17.043 vacunes de Pfizer (70,87%); 4.878 d’Astrazeneca (20,28%), 1.601 de Moderna (6,66%) i 527 (2,19%) de Jansenn, segons dades del seguiment de la Covid-19 de l’Observatori de la Regidoria de Desenvolupament Local a data 6 de juliol.

La regidora de Salut Pública, Sandra Gómez, ha indicat que davant les dades epidemiològiques ara una de les prioritats és que els i les joves vagin a vacunar-se i assolir la immunitat de grup el més aviat possible. L’Ajuntament recorda que el Departament de Salut ha obert la campanya de vacunació per a la població d’entre 16 i 29 anys. L’augment de contagis entre el col·lectiu més jove ha produït que es prengui aquesta decisió, ja que és la població que encara no s’ha vacunat. Les persones d’aquesta franja d’edat poden demanar cita a https://vacunacovid.catsalut.gencat.cat/.

Crida a la prudència

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha fet una crida a la prudència i a la responsabilitat ciutadana davant l'augment de casos positius de Covid-19 en les darreres setmanes

El risc de rebrot s'ha disparat a Santa Perpètua, la comarca i a Catalunya i supera el més alt de tota la pandèmia. El risc aquesta setmana ha superat els 1.700 punts, es el tercer cop que depassa els mil punts després d'octubre de l'any passat i gener d'aquest any en plena segona i tercera onada de la pandèmia, però mai havia sobrepassat els 1.050 punts. El percentatge de positivitat de les proves diagnòstiques que es fan a Santa Perpètua i que se situa en el 14,91%, són indicadors d'aquest repunt de casos. La xifra de positivitat representa gairebé el triple del 5% a partir del qual l'Organització Mundial de la Salut (OMS) creu que la pandèmia està descontrolada. La setmana del 21 al 27 de juny la taxa de positivitat se situava en el 8%. Al municipi s'han fet des de l'inici de la pandèmia més de 24.000 proves PCR i 12.400 test d'antígens amb una positivitat del 5,85%.

La celebració de Sant Joan, el relaxament de les restriccions i de l'ús de la mascareta així com la celebració de festes i la reobertura de l'oci nocturn són els factors que haurien causat aquest increment, segons ha explicat la regidora de Salut Pública de l'Ajuntament de Santa Perpètua. Segons el portal dadescovid.cat la mitjana d'edat dels contagiats a Santa Perpètua entre el 28 de juny i el 4 de juliol era de 27,11 anys quan dues setmana abans la xifra era de 34,71 anys. Els casos gairebé s'han quintuplicat en dues setmanes. Entre el 14 i 20 de juny es van registrar 24 casos positius, mentre que la xifra entre el 28 de juny i el 4 de juliol es va incrementar fins els 116 casos. Sandra Gómez ha indicat que cal posar seny i respectar les mesures de seguretat perquè el virus continua amb nosaltres i que pot posar en perill la vida de les persones. Des de l'inici de la pandèmia s'han diagnosticat 2.261 casos al municipi i s'han registrat 54 defuncions.

D'altra banda, el Govern de la Generalitat ha aprovat, en el marc del Procicat, un conjunt de mesures per tractar de contenir l'augment de casos. La principal és el tancament de l'oci nocturn, amb excepció dels locals que es desenvolupen totalment a l'aire lliure i es recomana portara mascareta en tot moment, també a l'exterior. En termes generals, es manté l'obligatorietat de la mascareta en tres casos: espais tancats; a l'aire lliure si no es pot respectar la distància d'1,5 m amb altres grups bombolles; i en espais de restauració mentre no s'està menjant o bevent. El Govern també recomana dur-la en totes les altres ocasions, tot i no poder dictar-ne l'obligatorietat en ser una competència estatal. Les mesures entraran en vigor a partir d'aquest divendres 9 de juliol i tenen una vigència de 14 dies.


Foto. Personal d'infermeria del CAP prepara la vacunació contra la Covid-19 / Josep Cano 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Clam contra les violències masclistes
26 Nov 2021 11:08 - RedaccióClam contra les violències masclistes

L'Ajuntament de Santa Perpètua va commemorar ahir el 25N Dia Internacional per a l'erradicació de [ ... ]

El grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte
26 Nov 2021 11:30 - RedaccióEl grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte

Demà dissabte la CAMissió amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut organitza la segona activitat [ ... ]

L'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens
25 Nov 2021 12:05 - NataliaL'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens

L'Ajuntament de Santa Perpètua commemora avui 25N el Dia Internacional per l'erradicació de les violències [ ... ]