hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua fa una crida a la prudència i a la responsabilitat ciutadana davant l'augment de casos positius de Covid-19 en les darreres setmanes. L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha manifestat que "hi ha un increment de nous contagis de Covid-19, malgrat el gran avenç de la vacunació. Ara que arribem al darrer tram de la pandèmia no ens podem relaxar i hem de continuar cuidant-nos per cuidar" i també ha afegit que "s'han de seguir respectant les mesures sanitàries per salvar vides".El Consistori també ha fet una crida a la prudència a les famílies i a la gent jove, d'entre 15 i 29 anys, ja que els casos positius detectats en aquesta franja d'edat s'han incrementat exponencialment durant els darrers quinze dies.

Segons el portal dadescovid.cat de la Generalitat de Catalunya a Santa Perpètua del 14 al 20 de juny en van registrar 24 casos positius, però entre el 21 i el 27 la xifra va augmentar a 41 casos. A data d'avui i amb les dades ja actualitzades, el risc de rebrot a Santa Perpètua és de 672 punts i la taxa de reproducció de 2,63. Hi ha quatre perpetuencs ingressats a centres hospitalaris per Covid-19. Des de l'inici de la pandèmia s'han diagnosticat 2.117 casos al municipi i s'han registrat 53 defuncions. Pel que fa a la vacunació contra la Covid-19, a Santa Perpètua hi ha 13.584 persones que han rebut la primera dosi de la vacuna i 8.992 persones amb la pauta completa.

D'altra banda, el Departament de Salut ha obert la campanya de vacunació per la població d'entre 16 i 29 anys. L'augment de contagis entre el col·lectiu més jove ha produït que es prengui aquesta decisió, ja que és la població que encara no s'ha vacunat. Les persones d'aquesta franja d'edat poden demanar cita per vacunar-se a la web https://vacunacovid.catsalut.gencat.cat/.

 

Foto: L'alcaldessa fa una crida a la responsabilitat ciutadana / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]