hola

Els municipis amb una població superior a 20.000 habitants, com és el cas de Santa Perpètua, han d'elaborar un Pla d'emergència en situacions de sequera, que ha de determinar l'estat de la xarxa i ha de detallar les mesures a tenir en compte a l'hora de gestionar els episodis de sequera futurs.

El Pla especial d'actuació en situació d'alerta i eventual sequera determina els indicadors i llindars per als diferents estats de sequera (Prealerta, Alerta, Excepcionalitat i Emergència). Al mateix temps, també estableix les limitacions d'ús de l'aigua per a cada escenari de l'episodi de sequera.

El Pla d'emergència determina els volums lliurats per a abastament de població en les diferents situacions, que van des de 250 litres per habitant i dia en situació d'alerta fins a 160 litres per habitant i dia en situació d'emergència 3. Cal dir, però que el consum a Santa Perpètua se situa al voltant dels 190 litres per habitant i dia. El pla defineix les reduccions de consums industrials que van del 5% en situació d'alerta al 25% en situació d'emergència.

En funció de cada escenari de l'episodi de sequera, que es decreti per part de l'ACA, s'aniran activant les mesures corresponents per assolir la reducció dels consums d'aigua marcats pel Pla de Sequera, segons explica l'Ajuntament. Les mesures van des de la limitació de regs, ompliment de piscines, tall de sectors industrials i en cas extrem tall de consums domèstics en horari nocturn.

Segons l'Ajuntament, el municipi disposa d'una xarxa d'aigua "molt eficient, amb subministraments alternatius, que permet portar un control òptim de la gestió i complementàriament en els darrers anys s'ha treballat en el bon ús de l'aigua de manera que Santa Perpètua presenta una correcta dotació en situació de normalitat hidrològica, al voltant dels 190 l/hab/dia, el que permet que en situacions d'alerta, excepcionalitat o en emergència 1, no cal prendre mesures operacionals addicionals". Serà en situacions d'emergència 2 o 3 que s'hauran d'activar les accions d'estalvi.

 

Foto: Bassa del Parc Central / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Les treballadores del SAD convoquen vagues parcials en defensa de les seves condicions de treball
21 Oct 2021 13:02 - RedaccióLes treballadores del SAD convoquen vagues parcials en defensa de les seves condicions de treball

Les treballadores del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) del Consell Comarcal del Vallès Occidental [ ... ]

L'Hospital de Mollet amplia les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària
21 Oct 2021 11:29 - RedaccióL'Hospital de Mollet amplia les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària

L'Hospital de Mollet ha ampliat les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària [ ... ]

La Policia Local organitza una nova campanya de control de patinets elèctrics
18 Oct 2021 09:04 - RedaccióLa Policia Local organitza una nova campanya de control de patinets elèctrics

La Policia Local de Santa Perpètua ha anunciat una nova campanya de control i sanció a les persones [ ... ]