hola

La Diputació de Barcelona elaborarà el Pla Local d'Habitatge de Santa Perpètua. El document es farà per conèixer la realitat de l'estat de l'habitatge i estudiarà l'estat de conservació, l'antiguitat i les característiques dels habitatges. També s'estudiarà el nivell socioeconòmic de les unitats familiars per poder determinar quina part de la població pateix dificultats per accedir a un habitatge.

Aquest estudi "és un recurs que ens dotarà d'una planificació estratègica a mitjà i llarg termini per determinar l'estat de tot el parc immobiliari de Santa Perpètua així com les necessitats socials per definir les diferents tipologies d'habitatge que es puguin desenvolupar en un futur", segons ha explicat el regidor d'Habitatge, Sergi Hernández. Una vegada realitzada la diagnosi, es definiran les línies d'actuació per tal de millorar la problemàtica que determini la mateixa diagnosi. El regidor ha valorat que la Diputació hagi concedit aquest recurs, ja que serà un document "de molta utilitat" i que "portaven anys lluitant per la seva concessió". Hernández remarca que l'accés a l'habitatge és i ha estat sempre tant una necessitat com un dret i que cal lluitar per facilitar el seu accés a tots els sectors de la societat. A més explica que l'accés a l'habitatge evidencia mancances i dificultats com ara manca d'oferta i de conservació dels habitatges i "passa a ser no un element urbanístic sinó un element social".

Per últim, assenyala que el pla afronta grans reptes que van des de com s'executen les rehabilitacions de barris fins a on es mobilitza els habitatges buits dels grans tenidors que "segresten recursos per fer especulació immobiliària".

La redacció del Pla Local d'Habitatge per a un municipi com Santa Perpètua pot perllongar-se durant un període de dos anys. El Pla tindrà un cost de 32.500 euros, dels quals la Diputació de Barcelona aporta 26.000 i l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, 6.500 euros.

 

Foto: La redacció del Pla pot perllongar-se durant dos anys / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]