hola

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha iniciat la licitació de la redacció de dos projectes per transformar la B-140 entre Sabadell i Santa Perpètua de Mogoda i construir un nou enllaç amb la carretera B-142 i un accés a l'AP-7. Una de les actuacions preveu la remodelació de l'actual rotonda de Can Sabau per configurar un enllaç a diferent nivell. Aquest nou enllaç permetrà millorar la fluïdesa i la canalització del trànsit en aquest punt, que és molt transitat, amb intensitats que poden arribar als 3.300 vehicles per hora en hora punta, segons ha informat la Generalitat.

El segon projecte és la millora de la configuració de la B-140, en un tram de 3,2 quilòmetres, que definirà les obres necessàries per incrementar la capacitat de la carretera amb nous carrils, millorar l'accessibilitat als polígons industrials de l'entorn i incorporar una via per a vianants i ciclistes. L'actuació tindrà en compte la protecció dels entorns naturals dels paratges de Santiga i Can Llobateres i analitzarà especialment la integració de la carretera en el territori i desenvolupaments existents o previstos per a dotar-la d'un caràcter més cívic, segons assenyala el comunicat del departament de la Vicepresidència. La nova via ciclista i per a vianants transcorrerà adjacent a la B-140 i B-140a i connectarà amb el carril bici existent a Santa Perpètua de Mogoda, per una banda, i amb la rotonda amb el carrer de Ca n'Alzina. D'aquesta manera, a més de millorar la funcionalitat i l'accessibilitat de la carretera, aquesta actuació pretén afavorir la mobilitat activa.

La redacció d'aquests projectes es licita per un import de 236.000 euros i un termini de 12 mesos. Un cop redactats, s'impulsarà la licitació de les obres corresponents, amb un valor estimat de 12 milions d'euros, nou dels quals es destinaran a la transformació de la B-140 i altres tres milions per a la construcció del nou enllaç.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha mostrat la seva satisfacció per l'anunci de la licitació de la redacció d'aquests projectes que s'emmarquen en les actuacions acordades en el grup de treball format per la Generalitat i els ajuntaments de Sabadell, Santa Perpètua de Mogoda, Polinyà i Barberà del Vallès per a millorar a curt termini la B-140 amb l'objectiu que esdevingui un corredor més segur, funcional i sostenible. En aquest sentit, la primera edil ha destacat que la remodelació de la B-140 tindrà en compte la protecció del paratge de Santiga que "és un tema important per a nosaltres i també molt sensible per la ciutadania".

 

Foto: El nou enllaç permitirà millorar la fluïdesa del trànsit / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Clam contra les violències masclistes
26 Nov 2021 11:08 - RedaccióClam contra les violències masclistes

L'Ajuntament de Santa Perpètua va commemorar ahir el 25N Dia Internacional per a l'erradicació de [ ... ]

El grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte
26 Nov 2021 11:30 - RedaccióEl grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte

Demà dissabte la CAMissió amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut organitza la segona activitat [ ... ]

L'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens
25 Nov 2021 12:05 - NataliaL'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens

L'Ajuntament de Santa Perpètua commemora avui 25N el Dia Internacional per l'erradicació de les violències [ ... ]