hola

El Club Bàsquet Santa Perpètua va fer lliurament ahir a l’ONGD Alkaria del material esportiu que ha recollit durant les darreres setmanes per a les dones del Senegal. Les aportacions han estat dels socis i sòcies del club de bàsquet i són pilotes, calçat i roba esportiva. El lliurament oficial de la donació es va realitzar ahir al Pavelló d’Esports.

El Club Bàsquet Santa Perpètua col·labora amb Alkaria en el projecte Estimular l’esport de base femení i el dret a la participació professional esportiva de les dones al Senegal per empoderar les noies com a entrenadores un cop finalitzada la seva vida com a jugadores.

Al Senegal l’esport, de forma general, és molt popular i practicat per gran part de la població jove del país, majoritàriament homes, però també dones. El bàsquet, en particular, és una disciplina molt arrelada a l’esport femení des dels anys 60. En aquest esport, les dones han assolit més èxits que els homes. Per tant, el projecte és una bona eina per difondre el dret de la dona a ser esportivament activa, així com generar oportunitats per millorar els seus drets socials i econòmics. El proper mes de juliol voluntaris d’Alkaria viatjaran a Senegal i portaran el material donat pel CB Santa Perpètua.

Una de les responsable del club perpetuenc, Anna Boada, s'ha mostrat satisfeta amb el material recollit per a les dones del Senegal. Per la seva banda, Xavi Barreda, d'Alkaria, ha anunciat que la intenció es crear una brigada de voluntàrias per anar a Senegal el proper any si la pandèmia ho permet, o de cara al 2023. Per últim, la regidora de Solidaritat i Cooperació de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Neus Garcia ha destacat la col·laboració del CB Santa Perpètua i Alkaria en aquest "projecte engrescador". A l'acte de lliurament del material també va assistir el regidor d'Esports, Julio Pérez.


Foto: Representants del CB Santa Perpètua, d'Alkaria i de l'Ajuntament durant el lliurament del material / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Clam contra les violències masclistes
26 Nov 2021 11:08 - RedaccióClam contra les violències masclistes

L'Ajuntament de Santa Perpètua va commemorar ahir el 25N Dia Internacional per a l'erradicació de [ ... ]

El grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte
26 Nov 2021 11:30 - RedaccióEl grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte

Demà dissabte la CAMissió amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut organitza la segona activitat [ ... ]

L'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens
25 Nov 2021 12:05 - NataliaL'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens

L'Ajuntament de Santa Perpètua commemora avui 25N el Dia Internacional per l'erradicació de les violències [ ... ]