hola

La retirada dels mòduls de l'Escola Bernat de Mogoda és una obra de les que es preveu fer durant les vacances d'estiu dels centres educatius. Aquests mòduls han estat les aules d'Infantil des de fa molts anys. La retirada dels mòduls prefabricats estava programada per a l'any passat, però la pandèmia va fer ajornar aquestes obres en previsió a la necessitat de més espais per a desdoblaments. La Generalitat ha decidit ara amb l'actual situació procedir a la seva eliminació. De fet vol eliminar tots els mòduls d'aquí al 2022. La retirada s'haurà de fer en una jornada concreta en la qual no hi hagi activitat del Casal d'estiu ja que es necessiten grues i camions de grans dimensions per poder emportar-se aquesta estructura. El regidor d'Educació, Pere García, ha explicat que avui està convocada una reunió amb l'arquitecte de la Generalitat, l'empresa encarregada de les obres i la direcció del Casal d'estiu per concretar el dia exacte de la seva retirada. García diu que "la seguretat dels infants farà que es busqui un dia en la qual els participants facin alguna sortida". Un cop eliminat, el pati s'haurà d'arranjar. Altres treballs que la Generalitat durà a terme a l'Escola Bernat de Mogoda serà la finalització de les obres de la cornisa i una petita teulada que es troba sobre la font del pati i també la renovació de les finestres de la façana sud.

El 22 de juny començaran els treballs d'adequació de les aules de primer d'ESO al nou Institut Escola que comença a l'edifici de l'Escola Santiga. Aquestes primeres obres consisteixen a tirar dos envans per convertir quatre aules petites en dues de gran, una a cada planta, l'adequació de lavabos i l'ampliació de l'àrea de secretària que amb la nova estructura administrativa es quedaria petita. El regidor d'Educació, Pere García, ha avançat que la Generalitat està treballant de manera conjunta en el projecte i adjudicació de l'ampliació de l'Institut Escola i al setembre arribarà el mobiliari de les aules de primer d'ESO.

A l'Institut Rovira-Forns, la Generalitat ha anunciat que les noves aules es podran utilitzar al setembre. Durant els propers tres estius caldrà fer unes obres de reparació dels murs interiors de contenció de terres que hi ha en l'equipament. Aquestes obres fan que la Generalitat de moment no hagi decidit retirar els mòduls de l'Institut per si fossin necessaris, segons han explicat des d'Educació. També a l'Escola Santa Perpètua s'ha d'arranjar el mur exterior que ara començarà a redactar-se el projecte amb la idea d'executar-se l'any vinent. Per la seva part, l'Ajuntament repararà esquerdes i pintarà aules de l'Escola la Florida.

 

Foto: Els mòduls d'infantil de l'Escola Bernat de Mogoda / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Les bufadores que ha adquirit l'Ajuntament arribaran a La Palma la setmana vinent
15 Oct 2021 13:06 - NataliaLes bufadores que ha adquirit l'Ajuntament arribaran a La Palma la setmana vinent

L'Ajuntament de Santa Perpètua, amb la col·laboració de l'empresa local Due Logística, ja ha enviat [ ... ]

El DOT inicia noves càpsules sobre ofimàtica, identitat digital i xarxes socials
15 Oct 2021 08:24 - NataliaEl DOT inicia noves càpsules sobre ofimàtica, identitat digital i xarxes socials

La Regidoria de Desenvolupament Local posa en marxa aquest mes d'octubre noves càpsules formatives [ ... ]

Tret de sortida de la novena edició del projecte ElectroCatFP
14 Oct 2021 09:36 - NataliaTret de sortida de la novena edició del projecte ElectroCatFP

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha començat a preparar la novena edició de l'ElectroCatFP. Representants [ ... ]