hola

 

Aquest mes de juny s'han iniciat les obres d'urbanització del camí de la Granja que permetran la millora integral d'aquest vial, que trans corre entre les avingudes de mossèn Jacint Verdaguer i de Girona. La urbanització s'adaptarà a les noves necessitats que comporta la nova estació de Rodalies que properament entrarà en funcionament a l'alçada de la Granja Soldevila, i millorarà la intermodalitat de transport d'aquest espai amb noves parades d'autobús i altres millores de mobilitat. L'Ajuntament de Santa Perpètua ha adjudicat els treballs, que s'han dividit en tres lots, a l'empresa Contratas Vilor, a qui Renfe va encarregar les obres de la nova estació de la línia R8. El pressupost d'adjudicació dels tres lots, que s'executaran en paral·lel, suma gairebé 900.000 euros i està previst que les obres finalitzin abans del 31 d'octubre d'aquest any.

El projecte d’urbanització del Camí de la Granja pretén “l’arranjament d’aquest camí de passeig per a vianants i ciclistes aprofitant la recent construcció de la nova estació de tren al centre del camí, en previsió que aquesta nova parada a la línia de Rodalies R8 generi una polarització de la mobilitat al seu entorn”, segons ha explicat la Regidoria d’Urbanisme. L’actuació preveu la remodelació de les parades d’autobús amb noves marquesines a l’avinguda de Girona i al passeig de la Florida, i es realitzarà una nova zona d’aparcament, molt a prop de l’entrada de l’estació, en un extrem de l’esplanada del Recinte Firal. Aquest aparcament està previst que funcioni com un park&ride, per estacionar el vehicle privat i continuar el trajecte amb transport públic, en aquest cas el tren. Disposarà de places d’aparcament per a persones amb la mobilitat reduïda, i també s’ubicarà un aparcament cobert i tancat per a bicicletes amb una capacitat de 40 places. El disseny d’aquesta construcció serà modulable, i permetrà que es pugui ampliar en un futur.

El tram de camí entre l’avinguda de Girona i el passatge de Mas Granollacs s’ha tancat al pas de vianants i s’ha senyalitzat amb itineraris alternatius. Aquest sector tindrà la mateixa pavimentació central que donarà continuïtat al llarg de tot el traçat. La intenció és fer una mica més suaus les pendents a l’arribada a l’avinguda de Girona i realitzar un nou recorregut alternatiu, adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, a base de rampes per aconseguir un pendent màxim del 10%. Des de la Granja Soldevila fins a l’avinguda de Girona, es faran dos trams de murs de formigó armat per a la contenció de terres. En aquest tram, es realitzarà un nou enllumenat, amb columnes situades cada 15 metres.

El tram entre l’avinguda de Jacint Verdaguer i el passeig de la Florida, que té una longitud de 275 metres, es mantindrà amb la configuració actual de passeig per a vianants amb els plataners a ambdós costats. Sobre la pavimentació existent es farà un tractament i es realitzarà un nou accés per a l’aparcament situat entre el camí i la via del tren de la línia R8. A més es farà un pas de plataforma única, que connectarà la parada de l’autobús amb el camí de la Granja. També a l’avinguda de Jacint Verdaguer s’instal·laran dues noves parades d’autobús que faran d’intercanviador amb la nova estació de Renfe. També es millorarà l’enllumenat a l’aparcament existent i es reforçarà el camí amb nous punts de llum.

El tram entre el passeig de la Florida i l’estació té una longitud de 125 metres. El paviment del camí de la Granja davant de l’estació serà amb peces de formigó prefabricat de color gris. Aquest paviment serà idèntic a l’executat per les obres de l’estació del tren, segons el projecte. L’actuació també preveu la modificació de la cruïlla del camí de la Granja amb el passeig de la Florida. A més, es realitzarà una millora de les dues parades de bus urbà existents, amb la instal·lació de marquesines i l’adequació de les parades per millorar l’accessibilitat. En aquest tram es plantaran nous arbres d’espècies autòctones, s’hauran de trasplantar alguns plataners i en alguns casos caldrà talar pel seu estat precari. L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha rebut una subvenció per a les fases 1 i 2 d’aquest projecte d’urbanització del camí de la Granja de 389.642,97 euros del Programa d’incentius a la mobilitat eficient i sostenible (MOVES II), convocat pel Govern de l’Estat i gestionat per la Generalitat de Catalunya. Aquest programa subvenciona el 50% d’aquestes dues fases i té per objectiu fomentar l’ús de les energies renovables i reduir les emissions de CO2.


Foto: Les obres d'urbanització del Camí de la Granja han començat aquest mes de juny / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Clam contra les violències masclistes
26 Nov 2021 11:08 - RedaccióClam contra les violències masclistes

L'Ajuntament de Santa Perpètua va commemorar ahir el 25N Dia Internacional per a l'erradicació de [ ... ]

El grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte
26 Nov 2021 11:30 - RedaccióEl grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte

Demà dissabte la CAMissió amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut organitza la segona activitat [ ... ]

L'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens
25 Nov 2021 12:05 - NataliaL'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens

L'Ajuntament de Santa Perpètua commemora avui 25N el Dia Internacional per l'erradicació de les violències [ ... ]