hola

L'Hospital de Mollet va celebrar ahir un acte inaugural per presentar la instal·lació d'un total de 1.368 plaques fotovoltaiques a la coberta del centre sanitari. A la presentació han assistit l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia i el regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Sergi Hernández. El cap de meteorologia de TV3, Tomàs Molina, ha conduït l'acte i han participat la gestora de la regió sanitària de l'Àrea Metropolitana Nord, Anna Aran; l'alcalde de Mollet, Josep Monràs; el president de la Fundació Sanitària de Mollet, Andreu Llargués i el director general de la Fundació, Jaume Duran.

Tal com s'ha explicat a l'acte, l'Hospital de Mollet ha apostat des del seu inici per les energies renovables i la millora continua en temes de gestió energètica. La nova instal·lació, ubicada a la coberta del centre molletà, estalviarà 120 tones de CO2, una quantitat equivalent a plantar 240 arbres l'any. A més, les plaques generaran 800.000 quilowatts l'hora, i això es tradueix que la instal·lació proveirà a l'hospital del 12,5% de l'energia elèctrica que consumeix.

Durant l'acte s'ha presentat el projecte de Green Hospital, una iniciativa que va començar amb la construcció de l'Hospital de Mollet i que ara culmina amb la instal·lació fotovoltaica. Tal com explica el centre sanitari en un comunicat, en 10 anys l'equipament ha reduït el consum d'electricitat global en un 15%, de gas en un 13%, d'aigua en un 18% i les emissions de CO2 en un 65%.

L'Hospital és, tal com ha explicat Jaume Duran, "un referent arquitectònic en l'àmbit de la sostenibiliat medioambiental" gràcies a la seva estructura, els patis, la recollida d'aigua i la disposició d'un dels sistemes de geotèrmia més grans d'Europa. "Els hospitals són un dels edificis públics amb major consum d'energia degut a la seva activitat continuada 24 hores al dia. L'objectiu és aconseguir que en 30 anys la nostra petjada de carboni en el planeta sigui 0", ha constatat el director general. Així mateix, Duran ha confirmat que, per consolidar el seu compromís amb el medi ambient, l'Hospital de Mollet serà el primer centre hospitalari que firmarà l'adhesió a la 1ª Cimera Catalana d'Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya.

L'alcalde de Mollet ha tancat l'acte posant en valor "els projectes que porta fent l'Hospital durant aquests 10 anys" i ha explicat que la instal·lació de les plaques és un pas més per "seguir apostant per les energies renovables que han de fer de Mollet una ciutat més sostenible i responsable amb el medi ambient". Al final de l'acte les persones assistents, entre elles Isabel Garcia i Sergi Hernández, han pogut visitar una exposició que resumeix els 10 anys del centre sanitari, com ha anat canviant l'equipament i els municipis als quals dona servei, la seva activitat en xifres i el futur que espera l'Hospital.

 

Foto: L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, durant l'acte / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Les bufadores que ha adquirit l'Ajuntament arribaran a La Palma la setmana vinent
15 Oct 2021 13:06 - NataliaLes bufadores que ha adquirit l'Ajuntament arribaran a La Palma la setmana vinent

L'Ajuntament de Santa Perpètua, amb la col·laboració de l'empresa local Due Logística, ja ha enviat [ ... ]

El DOT inicia noves càpsules sobre ofimàtica, identitat digital i xarxes socials
15 Oct 2021 08:24 - NataliaEl DOT inicia noves càpsules sobre ofimàtica, identitat digital i xarxes socials

La Regidoria de Desenvolupament Local posa en marxa aquest mes d'octubre noves càpsules formatives [ ... ]

Tret de sortida de la novena edició del projecte ElectroCatFP
14 Oct 2021 09:36 - NataliaTret de sortida de la novena edició del projecte ElectroCatFP

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha començat a preparar la novena edició de l'ElectroCatFP. Representants [ ... ]