hola

L’alumnat del projecte «Mirar amb les mans» de l’Institut Estela Ibèrica va visitar l’exposició «L’Enigma Iber» del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) el passat 28 de maig.


Segons explica la tècnica del Projecte Educatiu de la Ciutat (PEC) de l’Ajuntament de Santa Perpètua, Marta Flórez, el museu va convidar a l’alumnat per conèixer els detalls del projecte de divulgació inclusiva de la peça de l’estela ibera de Santa Perpètua que han fet els participants de «Mirar amb les mans». La Regidoria d’Educació, a través del PEC, va posar en marxa al desembre aquest projecte de Servei Comunitari basat en la mediació inclusiva del patrimoni, en la qual es demana a l’alumnat participant que reprodueixi en 3D l’estela ibèrica i prototips tàctils de la seva inscripció. El seu treball també inclou una fitxa tècnica informativa en braille, un vídeo en llengua de signes per a persones amb dèficit auditiu, i una audioguia de la peça per a persones invidents, tots dos accessibles a partir de codis QR.


Flórez explica que tant el director del MAC Barcelona com el responsable de l’Àrea Educativa del Museu van felicitar l’alumnat per la feina feta al projecte «Mirar amb les mans». Els alumnes van presentar el desenvolupament del seu treball i van entregar al museu una còpia de tots els materials creats perquè puguin servir de suport a les activitats divulgatives. A més, van poder visitar l’exposició «L’Enigma Iber» per conèixer personalment l’estela ibera original de Santa Perpètua. L’equipament cultural s’ha oferit a donar continuïtat al projecte durant el curs vinent per poder-lo afegir a les activitats del seu programa i adreçar-lo a les persones amb diversitat funcional.


Foto: L'alumnat davant l'Estela Ibèrica / Reg d'Educació

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Comença la cinquena edició del programa Correm junt@s d'Asperpol
21 Oct 2021 11:37 - RedaccióComença la cinquena edició del programa Correm junt@s d'Asperpol

L’ONGD associació cultural i esportiva perpetuenca de policies ASPERPOL va començar ahir una nova [ ... ]

L'Hospital de Mollet amplia les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària
21 Oct 2021 11:29 - RedaccióL'Hospital de Mollet amplia les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària

L'Hospital de Mollet ha ampliat les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària [ ... ]

La Policia Local organitza una nova campanya de control de patinets elèctrics
18 Oct 2021 09:04 - RedaccióLa Policia Local organitza una nova campanya de control de patinets elèctrics

La Policia Local de Santa Perpètua ha anunciat una nova campanya de control i sanció a les persones [ ... ]