hola

El Club Bàsquet Santa Perpètua ha iniciat aquest mes de maig una col·laboració amb l’ONGD Alkaria dins del projecte Estimular l’esport de base femení i el dret a la participació professional esportiva de les dones al Senegal per empoderar les noies com a entrenadores un cop finalitzada la seva vida com a jugadores.

Al Senegal l’esport, de forma general, és molt popular i practicat per gran part de la població jove del país, majoritàriament homes, però també dones. El bàsquet, en particular, és una disciplina molt arrelada a l’esport femení des dels anys 60. En aquest esport, les dones han assolit més èxits que els homes. Per tant, el projecte és una bona eina per difondre el dret de la dona a ser esportivament activa, així com generar oportunitats per millorar els seus drets socials i econòmics.

Com passa en molts països i molts sectors de la societat, els èxits de la dona no es veuen sempre reflectits en igualtat d’oportunitats, segons assegura el CB Santa Perpètua en un comunicat. En el cas del bàsquet femení, un cop finalitzada la seva vida com a jugadores, existeixen dificultats per esdevenir entrenadores o gestores. El projecte pretén fer front a aquesta desigualtat i apoderar a les noies senegaleses a través de proporcionar eines formatives i recursos materials per a la promoció al dret a l’esport tant des d’un punt de vista professional com merament esportiu.

La col·laboració entre ambdues entitats s’inicia aquest any amb una recollida de material esportiu, principalment calçat de bàsquet, per enviar al Senegal el proper juliol quan els voluntaris d’Alkaria viatjaran a aquest país per començar aquest projecte.

El perpetuenc Santi Torrella, membre de l’ONGD Alkaria i jugador del CB Santa Perpètua, és un dels voluntaris que participarà en aquest projecte.


Foto: Estand d'Alkaria durant una Mostra d'Entitats / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Clam contra les violències masclistes
26 Nov 2021 11:08 - RedaccióClam contra les violències masclistes

L'Ajuntament de Santa Perpètua va commemorar ahir el 25N Dia Internacional per a l'erradicació de [ ... ]

El grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte
26 Nov 2021 11:30 - RedaccióEl grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte

Demà dissabte la CAMissió amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut organitza la segona activitat [ ... ]

L'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens
25 Nov 2021 12:05 - NataliaL'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens

L'Ajuntament de Santa Perpètua commemora avui 25N el Dia Internacional per l'erradicació de les violències [ ... ]