hola

El Consell Comarcal del Vallès Occidental i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental han donat llum verda a la creació de l'Agència d'Energia del Vallès Occidental. L'Agència oferirà suport als ajuntaments de la comarca, especialment als menors de 50.000 habitants, pel que fa a actuacions de millora en l'eficiència energètica i ús d'energies renovables a les administracions, empreses i les llars. Amb aquesta finalitat es crearà un grup de treball tècnic per tal d'establir coordinació estable entre tots els ajuntaments, segons ha explicat el consell en un comunicat.

El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Sergi Hernández, ha manifestat que la creació d'aquesta agència "és una molt bona notícia", ja que "serà un recurs per complementar les polítiques per impulsar la transició energètica i en un moment històric com és el de les subvencions dels fons europeus de Next Generation". L'edil ha recordat que l'Ajuntament treballa des de fa mesos en la redacció de diversos projectes vinculats a la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic que es presentaran a aquestes subvencions europees. Des de l'Agència també es promourà el foment de l'estalvi i l'eficiència energètica i a la reducció d'emissions a la comarca per promoure la participació i la formació entre la ciutadania i per tal de millorar els hàbits de consum i el coneixement en matèria de transició energètica.

Una de les tasques que desenvoluparà la nova Agència d'energia del Vallès Occidental és l'impuls de comunitats energètiques als municipis de la comarca. En aquest sentit, Hernández, explica que un dels objectius de la regidoria és la creació d'aquestes comunitats energètiques locals i ha posat com a exemple el projecte de plaques fotovoltaiques que es van instal·lar l'any passat a l'Escola Bernat de Mogoda. L'objectiu social principal que tenen aquestes comunitats és la generació d'energia i oferir beneficis energètics dels quals se'n derivin també beneficis mediambientals, econòmics o socials als seus membres o la localitat en la qual es desenvolupa la seva activitat.


Foto: Plaques fotovoltaiques a l’Escola Bernat de Mogoda / Reg. Canvi Climàtic

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]