hola

El Consell Comarcal del Vallès Occidental i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental han donat llum verda a la creació de l'Agència d'Energia del Vallès Occidental. L'Agència oferirà suport als ajuntaments de la comarca, especialment als menors de 50.000 habitants, pel que fa a actuacions de millora en l'eficiència energètica i ús d'energies renovables a les administracions, empreses i les llars. Amb aquesta finalitat es crearà un grup de treball tècnic per tal d'establir coordinació estable entre tots els ajuntaments, segons ha explicat el consell en un comunicat.

El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Sergi Hernández, ha manifestat que la creació d'aquesta agència "és una molt bona notícia", ja que "serà un recurs per complementar les polítiques per impulsar la transició energètica i en un moment històric com és el de les subvencions dels fons europeus de Next Generation". L'edil ha recordat que l'Ajuntament treballa des de fa mesos en la redacció de diversos projectes vinculats a la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic que es presentaran a aquestes subvencions europees. Des de l'Agència també es promourà el foment de l'estalvi i l'eficiència energètica i a la reducció d'emissions a la comarca per promoure la participació i la formació entre la ciutadania i per tal de millorar els hàbits de consum i el coneixement en matèria de transició energètica.

Una de les tasques que desenvoluparà la nova Agència d'energia del Vallès Occidental és l'impuls de comunitats energètiques als municipis de la comarca. En aquest sentit, Hernández, explica que un dels objectius de la regidoria és la creació d'aquestes comunitats energètiques locals i ha posat com a exemple el projecte de plaques fotovoltaiques que es van instal·lar l'any passat a l'Escola Bernat de Mogoda. L'objectiu social principal que tenen aquestes comunitats és la generació d'energia i oferir beneficis energètics dels quals se'n derivin també beneficis mediambientals, econòmics o socials als seus membres o la localitat en la qual es desenvolupa la seva activitat.


Foto: Plaques fotovoltaiques a l’Escola Bernat de Mogoda / Reg. Canvi Climàtic

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Comença la cinquena edició del programa Correm junt@s d'Asperpol
21 Oct 2021 11:37 - RedaccióComença la cinquena edició del programa Correm junt@s d'Asperpol

L’ONGD associació cultural i esportiva perpetuenca de policies ASPERPOL va començar ahir una nova [ ... ]

L'Hospital de Mollet amplia les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària
21 Oct 2021 11:29 - RedaccióL'Hospital de Mollet amplia les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària

L'Hospital de Mollet ha ampliat les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària [ ... ]

La Policia Local organitza una nova campanya de control de patinets elèctrics
18 Oct 2021 09:04 - RedaccióLa Policia Local organitza una nova campanya de control de patinets elèctrics

La Policia Local de Santa Perpètua ha anunciat una nova campanya de control i sanció a les persones [ ... ]