hola

Coincidint amb el Dia Internacional de la Infermeria, aquest 12 de maig el Fons Català de Cooperació ha llençat la campanya 'Per un sistema de salut públic, defensa la cooperació'. Segons informa el Fons en un comunicat, l'objectiu de la iniciativa del mes de maig és visibilitzar que la salut no és només tenir bons hospitals i els millors tractaments, sinó que consisteix en un seguit de factors que han de ser tractats des de l'àmbit local. Aquest dret ha d'estar present a tot arreu, ja que la salut no pot ser-hi només a alguns territoris.

El Fons, amb aquesta campanya, explica que la bona alimentació, la higiene, la qualitat de l'aire o l'habitatge són elements que determinen l'esperança de vida i que incideixen en la prevalença de la majoria de malalties. Els municipis han de defensar el dret a la salut treballant en l'àmbit comunitari pel que fa a la qualitat de l'aigua, prevenint mals hàbits, proporcionant informació sobre la planificació familiar o ajudant en la detecció de pràctiques perilloses que es duen a terme en l'actualitat com l'ablació. L'entitat reivindica la cooperació municipalista per disposar d'un sistema de salut bàsic i treballar sobre els factors socials i econòmics per construir el dret a la salut.

L'organització de cooperació porta a terme alguns projectes en aquest àmbit. El Fons treballa amb Gàmbia per empoderar i desenvolupar les capacitats d'estudiants i professionals de la salut per la prevenció de la Mutilació Genital Femenina i per analitzar les conseqüències que aquesta pràctica té per la salut de les dones. A més, l'entitat treballa per mantenir un laboratori per la producció local de medicaments als campaments de refugiats sahrauís a Tindouf, a Algèria. El Fons també col·labora amb el centre de desenvolupament integral per a persones amb discapacitat a Nicaragua.

 

Foto: El Fons treballa en la producció de medicaments a Tindouf / Fons Català de Cooperació

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Clam contra les violències masclistes
26 Nov 2021 11:08 - RedaccióClam contra les violències masclistes

L'Ajuntament de Santa Perpètua va commemorar ahir el 25N Dia Internacional per a l'erradicació de [ ... ]

El grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte
26 Nov 2021 11:30 - RedaccióEl grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte

Demà dissabte la CAMissió amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut organitza la segona activitat [ ... ]

L'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens
25 Nov 2021 12:05 - NataliaL'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens

L'Ajuntament de Santa Perpètua commemora avui 25N el Dia Internacional per l'erradicació de les violències [ ... ]