hola

Coincidint amb el Dia Internacional de la Infermeria, aquest 12 de maig el Fons Català de Cooperació ha llençat la campanya 'Per un sistema de salut públic, defensa la cooperació'. Segons informa el Fons en un comunicat, l'objectiu de la iniciativa del mes de maig és visibilitzar que la salut no és només tenir bons hospitals i els millors tractaments, sinó que consisteix en un seguit de factors que han de ser tractats des de l'àmbit local. Aquest dret ha d'estar present a tot arreu, ja que la salut no pot ser-hi només a alguns territoris.

El Fons, amb aquesta campanya, explica que la bona alimentació, la higiene, la qualitat de l'aire o l'habitatge són elements que determinen l'esperança de vida i que incideixen en la prevalença de la majoria de malalties. Els municipis han de defensar el dret a la salut treballant en l'àmbit comunitari pel que fa a la qualitat de l'aigua, prevenint mals hàbits, proporcionant informació sobre la planificació familiar o ajudant en la detecció de pràctiques perilloses que es duen a terme en l'actualitat com l'ablació. L'entitat reivindica la cooperació municipalista per disposar d'un sistema de salut bàsic i treballar sobre els factors socials i econòmics per construir el dret a la salut.

L'organització de cooperació porta a terme alguns projectes en aquest àmbit. El Fons treballa amb Gàmbia per empoderar i desenvolupar les capacitats d'estudiants i professionals de la salut per la prevenció de la Mutilació Genital Femenina i per analitzar les conseqüències que aquesta pràctica té per la salut de les dones. A més, l'entitat treballa per mantenir un laboratori per la producció local de medicaments als campaments de refugiats sahrauís a Tindouf, a Algèria. El Fons també col·labora amb el centre de desenvolupament integral per a persones amb discapacitat a Nicaragua.

 

Foto: El Fons treballa en la producció de medicaments a Tindouf / Fons Català de Cooperació

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Comença la cinquena edició del programa Correm junt@s d'Asperpol
21 Oct 2021 11:37 - RedaccióComença la cinquena edició del programa Correm junt@s d'Asperpol

L’ONGD associació cultural i esportiva perpetuenca de policies ASPERPOL va començar ahir una nova [ ... ]

L'Hospital de Mollet amplia les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària
21 Oct 2021 11:29 - RedaccióL'Hospital de Mollet amplia les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària

L'Hospital de Mollet ha ampliat les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària [ ... ]

La Policia Local organitza una nova campanya de control de patinets elèctrics
18 Oct 2021 09:04 - RedaccióLa Policia Local organitza una nova campanya de control de patinets elèctrics

La Policia Local de Santa Perpètua ha anunciat una nova campanya de control i sanció a les persones [ ... ]