hola

Més de 280 quilos de deixalles es van recollir ahir en l'activitat organitzada per l’Aula del Parc que s’emmarcava a la jornada europea de neteja d'espais naturals ‘Let’s clean up, Europe!’. En el cas de Santa Perpètua, la quarantena d'assistents van netejar els abocaments fets a la riera de Caldes. L'Aula del Parc va comptar amb la col·laboració de l’entitat local Residu Zero.

El que més es van recollir van ser tovalloletes, 178 quilos; de la fracció rebuig 47,9 quilos; 30,4 quilos d'envasos de plàstic; 2,95 quilos de vidre; 2,3 quilos de paper i cartró i dos neumàtics (25 quilos). En total 286,55 quilos. Aquesta activitat formava part de la campanya europea que es va desenvolupar a tot el continent i que té l’objectiu de conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges i marges de rius, entre altres espais.

A Santa Perpètua és el segon any que l'Ajuntament de Santa Perpètua organitza l'activitat, com va recordar el regidor de Medi Ambient, Joan Martínez.En aquesta jornada de neteja de la riera s'ha comprovat com les tovalloletes són un greu problema. Martínez ha recordat que l'Ajuntament ha fet instal·lar tres sobreeixidors per evitar que aquelles que es llencen de manera incorrecta al clavegueram arribin a la riera.

El regidor de Medi Ambient ha lloat la tasca periòdica de neteja que fa l'entitat Residu Zero SPM, ha recordat que l'Ajuntament realitza l'eliminació d'espècies invasores i ha subratllat que els rius i rieres catalanes són responsabilitat de l'Agència Catalana de l'Aigua. Joan Martínez creu que si cada ciutadà veies un dia què suposa llençar algun residu a la natura, seria més fàcil conscienciar perquè no es fes.

D'altra banda, la secretària de Residu Zero SPM, Mireia Fernández, ha explicat que la majoria de residus localitzats i netejats de la riera són producte de l'incivisme, com llaunes, i sobretot tovalloletes. Fernández ha destacat que cal fer molta pedagogia amb els infants perquè ells són el futur i als que els deixarem una natura o una altra.


Foto: La jornada europea de neteja d'espais naturals a Santa Perpètua es va realitzar a la riera de Caldes / L'informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Les treballadores del SAD convoquen vagues parcials en defensa de les seves condicions de treball
21 Oct 2021 13:02 - RedaccióLes treballadores del SAD convoquen vagues parcials en defensa de les seves condicions de treball

Les treballadores del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) del Consell Comarcal del Vallès Occidental [ ... ]

L'Hospital de Mollet amplia les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària
21 Oct 2021 11:29 - RedaccióL'Hospital de Mollet amplia les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària

L'Hospital de Mollet ha ampliat les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària [ ... ]

La Policia Local organitza una nova campanya de control de patinets elèctrics
18 Oct 2021 09:04 - RedaccióLa Policia Local organitza una nova campanya de control de patinets elèctrics

La Policia Local de Santa Perpètua ha anunciat una nova campanya de control i sanció a les persones [ ... ]