hola

Més de 280 quilos de deixalles es van recollir ahir en l'activitat organitzada per l’Aula del Parc que s’emmarcava a la jornada europea de neteja d'espais naturals ‘Let’s clean up, Europe!’. En el cas de Santa Perpètua, la quarantena d'assistents van netejar els abocaments fets a la riera de Caldes. L'Aula del Parc va comptar amb la col·laboració de l’entitat local Residu Zero.

El que més es van recollir van ser tovalloletes, 178 quilos; de la fracció rebuig 47,9 quilos; 30,4 quilos d'envasos de plàstic; 2,95 quilos de vidre; 2,3 quilos de paper i cartró i dos neumàtics (25 quilos). En total 286,55 quilos. Aquesta activitat formava part de la campanya europea que es va desenvolupar a tot el continent i que té l’objectiu de conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges i marges de rius, entre altres espais.

A Santa Perpètua és el segon any que l'Ajuntament de Santa Perpètua organitza l'activitat, com va recordar el regidor de Medi Ambient, Joan Martínez.En aquesta jornada de neteja de la riera s'ha comprovat com les tovalloletes són un greu problema. Martínez ha recordat que l'Ajuntament ha fet instal·lar tres sobreeixidors per evitar que aquelles que es llencen de manera incorrecta al clavegueram arribin a la riera.

El regidor de Medi Ambient ha lloat la tasca periòdica de neteja que fa l'entitat Residu Zero SPM, ha recordat que l'Ajuntament realitza l'eliminació d'espècies invasores i ha subratllat que els rius i rieres catalanes són responsabilitat de l'Agència Catalana de l'Aigua. Joan Martínez creu que si cada ciutadà veies un dia què suposa llençar algun residu a la natura, seria més fàcil conscienciar perquè no es fes.

D'altra banda, la secretària de Residu Zero SPM, Mireia Fernández, ha explicat que la majoria de residus localitzats i netejats de la riera són producte de l'incivisme, com llaunes, i sobretot tovalloletes. Fernández ha destacat que cal fer molta pedagogia amb els infants perquè ells són el futur i als que els deixarem una natura o una altra.


Foto: La jornada europea de neteja d'espais naturals a Santa Perpètua es va realitzar a la riera de Caldes / L'informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Clam contra les violències masclistes
26 Nov 2021 11:08 - RedaccióClam contra les violències masclistes

L'Ajuntament de Santa Perpètua va commemorar ahir el 25N Dia Internacional per a l'erradicació de [ ... ]

El grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte
26 Nov 2021 11:30 - RedaccióEl grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte

Demà dissabte la CAMissió amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut organitza la segona activitat [ ... ]

L'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens
25 Nov 2021 12:05 - NataliaL'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens

L'Ajuntament de Santa Perpètua commemora avui 25N el Dia Internacional per l'erradicació de les violències [ ... ]