hola

Més de 280 quilos de deixalles es van recollir ahir en l'activitat organitzada per l’Aula del Parc que s’emmarcava a la jornada europea de neteja d'espais naturals ‘Let’s clean up, Europe!’. En el cas de Santa Perpètua, la quarantena d'assistents van netejar els abocaments fets a la riera de Caldes. L'Aula del Parc va comptar amb la col·laboració de l’entitat local Residu Zero.

El que més es van recollir van ser tovalloletes, 178 quilos; de la fracció rebuig 47,9 quilos; 30,4 quilos d'envasos de plàstic; 2,95 quilos de vidre; 2,3 quilos de paper i cartró i dos neumàtics (25 quilos). En total 286,55 quilos. Aquesta activitat formava part de la campanya europea que es va desenvolupar a tot el continent i que té l’objectiu de conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges i marges de rius, entre altres espais.

A Santa Perpètua és el segon any que l'Ajuntament de Santa Perpètua organitza l'activitat, com va recordar el regidor de Medi Ambient, Joan Martínez.En aquesta jornada de neteja de la riera s'ha comprovat com les tovalloletes són un greu problema. Martínez ha recordat que l'Ajuntament ha fet instal·lar tres sobreeixidors per evitar que aquelles que es llencen de manera incorrecta al clavegueram arribin a la riera.

El regidor de Medi Ambient ha lloat la tasca periòdica de neteja que fa l'entitat Residu Zero SPM, ha recordat que l'Ajuntament realitza l'eliminació d'espècies invasores i ha subratllat que els rius i rieres catalanes són responsabilitat de l'Agència Catalana de l'Aigua. Joan Martínez creu que si cada ciutadà veies un dia què suposa llençar algun residu a la natura, seria més fàcil conscienciar perquè no es fes.

D'altra banda, la secretària de Residu Zero SPM, Mireia Fernández, ha explicat que la majoria de residus localitzats i netejats de la riera són producte de l'incivisme, com llaunes, i sobretot tovalloletes. Fernández ha destacat que cal fer molta pedagogia amb els infants perquè ells són el futur i als que els deixarem una natura o una altra.


Foto: La jornada europea de neteja d'espais naturals a Santa Perpètua es va realitzar a la riera de Caldes / L'informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM
18 Abr 2024 11:33 - RedaccióAquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM

  L’Ajuntament de Santa Perpètua ofereix la programació Estiu SPM que consta dels Casals d’estiu, [ ... ]

Obertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M
18 Abr 2024 11:07 - RedaccióObertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda oferirà el servei de bus urbà gratuït durant la propera [ ... ]

El consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia
18 Abr 2024 09:20 - RedaccióEl consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia

Els consums domèstics d’aigua de Santa Perpètua van baixar durant el primer trimestre de l’any [ ... ]