hola

Quan un jove o adolescent es suïcida o fa un intent la responsabilitat és col·lectiva i social. Aquesta és una de les afirmacions que es van fer en la tercera sessió del cicle formatiu 'Prevenció del suïcidi en adolescents i joves. Reflexió, eines i debat', impulsat per la Regidoria de Serveis Socials, Infància i Adolescència de l'Ajuntament de Santa Perpètua. Els més de cent inscrits a la formació van poder seguir i participar en el debat que van mantenir Pilar Solanes, la directora d'envelliment i cures de l'Ajuntament de Barcelona, Julia Rosanna Sánchez-Valverde, vicepresidenta del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), Glòria Iniesta, coordinadora de l'Associació per a la prevenció del suïcidi i l'atenció al supervivent (APSAS) i Joaquim Puntí, coordinador de l'Hospital de Dia d'adolescents i Responsable d'aplicació del programa Codi Risc Suïcidi d'Adolescents a l'Hospital Parc Taulí.

Els ponents van coincidir en el fet que cal eliminar els tabús i l'estigma que recau en el suïcidi i que s'ha de treballar a nivell transversal, global i universal en prevenció i en salut emocional de tota la ciutadania. Tots quatre van considerar que adolescents i joves han estat els grans oblidats de la pandèmia i que, també se'ls ha criminalitzat sense raó. Per tal de fer aquesta prevenció serà bàsic posar-se en el lloc dels joves i adolescents i fer servir el seu llenguatge i els seus mitjans de socialització com són les xarxes socials.

Aquestes van ser algunes de les conclusions de l'última sessió del cicle que va tancar l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, qui va afirmar que "continuarem organitzant activitats per anar difonent les eines de prevenció i incorporant col·lectius en aquest repte, perquè volem interpel·lar i sumar al conjunt de la societat. Tothom podem ajudar a identificar i prevenir conductes suïcides entre els nostres adolescents i joves". La regidora de Serveis Socials, Infància i Adolescència, Ana Bajo, ha destacat que "el cicle es va plantejar el maig de 2020 arran de la detecció de necessitat de suport emocional per part dels equips DINS i DIMO" i es va endegar l'espai de suport per als joves.

La primera sessió del cicle, una doble entrevista que es va fer el 8 d'abril, es pot veure al canal de Youtube de l'Ajuntament fent clic en aquest enllaç. El debat d'experts i última jornada del cicle del passat 22 d'abril està disponible en aquest altre enllaç.


Foto: El cicle formatiu es va celebrar en format virtual / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]