hola

El Fons Català de Cooperació ha llençat la campanya ‘Per un planeta on puguem viure, defensa la cooperació’ amb l’objectiu de visibilitzar la situació de crisis climàtica en la qual es troba el planeta i reforçar la importància de la cooperació municipalista a l’hora de donar suport a iniciatives que treballin per la sostenibilitat i la vida del planeta.

Els dos projectes més importants d’aquesta campanya són la gestió urbana per al maneig integral dels recursos hídrics a la regió de Trifinio, a Centreamèrica, i la creació d’alternatives socioeconòmiques dins la cadena de valor de les energies renovables per fer front al canvi climàtic a Gàmbia.

La iniciativa coincideix amb el Dia de la Terra que se celebra avui 22 d’abril i amb aquesta el Fons pretén demostrar l’experiència que tenen els municipis catalans en la implantació de polítiques per gestionar de manera més eficient l’energia i produir-la a través de fonts renovables. Tal com explica l’organització, els ens locals són imprescindibles perquè hi hagi un desenvolupament just i a l’abast de tothom. Els ajuntaments catalans estan elaborant plans d’adaptació ambiental molt útils per altres comunitats en relació amb la disminució de la contaminació, la cura de la biodiversitat o la disposició de més recursos hídrics.

Aquesta acció és una de les iniciatives que formen part de la campanya del Fons Català ‘Defensa la cooperació’. L’objectiu és visibilitzar, fins a l’octubre del 2021, els eixos més estratègics de treball de la cooperació municipalista que són el gènere, el clima, la salut, el refugi i l’educació.

La campanya del Fons Català de Cooperació es pot seguir a través del hashtag #DefensaLaCooperacio i de les xarxes socials de l’organització.

 

Foto: Imatge del projecte del Fons Català a Gàmbia / Fons Català de Cooperació

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Les bufadores que ha adquirit l'Ajuntament arribaran a La Palma la setmana vinent
15 Oct 2021 13:06 - NataliaLes bufadores que ha adquirit l'Ajuntament arribaran a La Palma la setmana vinent

L'Ajuntament de Santa Perpètua, amb la col·laboració de l'empresa local Due Logística, ja ha enviat [ ... ]

El DOT inicia noves càpsules sobre ofimàtica, identitat digital i xarxes socials
15 Oct 2021 08:24 - NataliaEl DOT inicia noves càpsules sobre ofimàtica, identitat digital i xarxes socials

La Regidoria de Desenvolupament Local posa en marxa aquest mes d'octubre noves càpsules formatives [ ... ]

Tret de sortida de la novena edició del projecte ElectroCatFP
14 Oct 2021 09:36 - NataliaTret de sortida de la novena edició del projecte ElectroCatFP

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha començat a preparar la novena edició de l'ElectroCatFP. Representants [ ... ]