hola

El Conseller d’Educació, Josep Bargalló va visitar divendres l’Escola Santiga conjuntament amb l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia i el regidor d'Educació, Pere García. Al pati del centre,es van reunir amb la directora del centre, Belén Santamaría, i el director de l'Escola Els Aigüerols, Robert Compta. A la trobada també va participar el el director dels Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental, Jesús Viñas.Tots dos centres es fusionaran de cara al curs 2022-2023. L’Escola Santiga també es convertirà el proper 2021-2022 en un institut escola per creixement de la secundària. El curs actual té una matrícula de 241 alumnes entre P3 i 6è de primària, segons ha informat el Departament d'Educació i de cara al proper curs oferirà també el primer curs de l’ESO.El nou institut escola disposarà de dues línies. Ara els dos centres només ofereixen una línia d’infantil cadascun.

Josep Bargalló va destacar que per Santa Perpètua "és una opció molt positiva que consolida el mapa escolar i permet treballar el futur d’una manera molt clara, amb corresponsabilitat entre el Govern i l’Ajuntament" i va afegir que "per les dues escoles, d’entrada, hi ha una part de dol, perquè cadascuna perd el seu projecte singular, però hi ha una part d’il·lusió, perquè poden construir un projecte nou”. Bargalló va expressar que durant la trobada es va parlar de futures obres i de la plantilla de Secundària, entre d'altres qüestions.

Amb la fusió dels dos centres al curs 2022-2023, caldrà dur a terme obres d’ampliació i millora “per tenir tot l’alumnat d’ESO amb totes les condicions que demana l’ESO, els laboratoris, els espais específics" però de cara al proper Bargalló va afirmar que no seran necessàries obres, i va afegir que "tenim l’avantatge que és una escola de dues línies que ara té una , que tenim el pressupost aprovat i que disposem del temps per fer les millores. L’avantprojecte està treballat conjuntament i s’està treballant en el projecte per part dels arquitectes”

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va explicar que "és una oportunitat per Santa Perpètua" aquest nou projecte d'institut escola i va agrair a la Conselleria d'Educació que "hagi posat totes les eines per què aquest projecte sigui un èxit".

Isabel Garcia també va manifestar el seu agraïment als directors de les escoles Els Aigüerols i Santiga per la seva predisposició a la fusió de tots dos centres i desitja que les famílies valorin aquesta nova oportunitat educativa que disposen a Santa Perpètua.


Foto: Un moment de la trobada al pati de l'escola Santiga / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]