hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua se suma a la commemoració aquest 2 d'abril del Dia Mundial de la Conscienciació sobre l'Autisme per visualitzar la realitat, les necessitats i els drets de les persones amb trastorn de l'espectre autista (TEA). Durant la jornada, al balcó de l'Ajuntament lluirà un llaç blau i la font del passeig de la Florida s'il·luminarà d'aquest color.

Per la seva part, l'entitat local Espiral Catalunya commemora aquest dia amb el lema "Puc aprendre. Puc treballar". La campanya d'aquest any posa el focus en l'educació i l'ocupació, dos àmbits imprescindibles per la millora de la qualitat de vida de les persones amb trastorn de l'espectre autista i per aconseguir que participin de manera efectiva en la societat.
La ciutadania pot unir-se a la campanya fent-se una foto, un vídeo o un gif sostenint o utilitzant una eina o instrument relacionats amb alguna habilitat o capacitat, com per exemple, un pinzell en aquells que gaudeixin de la pintura. Aquestes creacions es poden compartir a les xarxes socials amb els hashtags #DiaMundialAutismo i #PuedoAprenderPuedoTrabajar.

Espiral Catalunya manifesta que "les persones amb TEA tenen dret a accedir a una educació de qualitat que promogui el seu èxit acadèmic i el seu desenvolupament personal". No s'ha d'oblidar que aquesta educació ha de facilitar que les persones amb TEA accedeixin al mercat laboral, posant atenció a les capacitats i necessitats específiques de cadascuna. Segons alguns informes de la Confederación Autismo España, les persones amb TEA conformen el col·lectiu amb discapacitat que té la taxa més elevada d'atur i en el qual es detecta un índex alt d'abandonament escolar en acabar l'Educació Secundària Obligatòria.

 

Foto: La font del passeig de la Florida s'il·luminarà de color blau / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Clam contra les violències masclistes
26 Nov 2021 11:08 - RedaccióClam contra les violències masclistes

L'Ajuntament de Santa Perpètua va commemorar ahir el 25N Dia Internacional per a l'erradicació de [ ... ]

El grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte
26 Nov 2021 11:30 - RedaccióEl grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte

Demà dissabte la CAMissió amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut organitza la segona activitat [ ... ]

L'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens
25 Nov 2021 12:05 - NataliaL'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens

L'Ajuntament de Santa Perpètua commemora avui 25N el Dia Internacional per l'erradicació de les violències [ ... ]