hola

El guany mitjà per hora pel col·lectiu femení és de 15 euros, mentre que pels homes és de 17,9 euros. Per sectors econòmics, les dones cobren 3,3 euros per hora menys en el sector de la indústria i 2,9 euros per hora menys en el sector terciari. Aquestes són algunes de les dades que ha publicat l’Observatori de la Regidoria de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Santa Perpètua coincidint amb el 8 de març.

L ’informe de l’Observatori 8M Dones i treball sobre la relació entre col·lectiu femení i el mercat laboral al municipi posa de manifest que el volum de dones ocupades en una jornada parcial és un 153,2% més elevat que en el col·lectiu masculí. Tanmateix, aquesta dinàmica s’inverteix pel que fa a la jornada completa, amb un 23,8% menys de dones. S’estima que el 61,4% de les dones en edat de treballar del municipi estan ocupades, un valor inferior a la taxa d’ocupació masculina, que se situa en el 68,1%. La taxa d’activitat (relació entre la població activa i la població d’entre 16 i 64 anys), també és inferior en el col·lectiu femení (72,9% per 76,0% en els homes). La temporalitat contractual (volum de la contractació temporal sobre el total de la contractació) és superior en les dones. L’observatori constata que tot i davallar considerablement el darrer mes de febrer, el volum de la temporalitat femenina se situa en el 83%, mentre que en els homes és del 78,7%.

Sis de cada deu desocupats del municipi són dones (58,2%). L’atur femení és superior en tots els grups d’edat exceptuant el segment d’entre 16 i 19 anys (-9,2%). La taxa d’atur entre les dones és del 16,27% i se situa a una distància de 5,47 punts percentuals per damunt dels homes, del 10,80% a data de febrer de 2021. La bretxa salarial a Catalunya s’ha reduït en els darrers anys. La darrera dada disponible a l’Idescat, corresponent a l’any 2018 indica que a Catalunya la bretxa salarial entre homes i dones seria del 13,3%, mentre que en el conjunt de l’Estat seria de l’11,9%.


Foto: Sis de cada deu desocupats del municipi són dones / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Comença la cinquena edició del programa Correm junt@s d'Asperpol
21 Oct 2021 11:37 - RedaccióComença la cinquena edició del programa Correm junt@s d'Asperpol

L’ONGD associació cultural i esportiva perpetuenca de policies ASPERPOL va començar ahir una nova [ ... ]

L'Hospital de Mollet amplia les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària
21 Oct 2021 11:29 - RedaccióL'Hospital de Mollet amplia les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària

L'Hospital de Mollet ha ampliat les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària [ ... ]

La Policia Local organitza una nova campanya de control de patinets elèctrics
18 Oct 2021 09:04 - RedaccióLa Policia Local organitza una nova campanya de control de patinets elèctrics

La Policia Local de Santa Perpètua ha anunciat una nova campanya de control i sanció a les persones [ ... ]