hola

La Marató de donacions de sang que cada any organitza el Banc de Sang i Teixits (BST) de Catalunya amb la col·laboració de la Regidoria de Salut Pública de Santa Perpètua s'ha tancat amb un total de 139 donacions. Aquesta xifra ha estat una sorpresa perquè les butaques de cita prèvia estaven exhaurides i eren 200.

Finalment, van ser 154 les persones que es van atansar amb intenció de donar, tot i que, per diversos motius, només van poder fer aquest gest altruista 139. El Banc de Sang i teixits destaca que 14 persones van donar sang per primer cop, el que suposa un 10% del total de donants de divendres 19 de març.

Des de l’inici de l’emergència sanitària, el Banc de Sang extrema les mesures de prevenció i seguretat a l’hora de donar sang i per això una de les mesures adoptades és que cal demanar cita prèvia per a la donació, a través del web donarsang. Es van posar a disposició 200 cites i totes es van omplir, però a l'hora de la veritat van fallar un 25%.

El tècnic de promoció del Banc de Sang i Teixits, Arnau Maspons, ha afirmat que es farà un estudi per saber el perquè d'aquestes absències. Maspons ha agraït les 139 donacions fetes però reconeix que s'ha trencat la línia ascendent dels darrers anys. Al 2019 van ser 207 i l'any passat 162.

Arnau Maspons ha destacat que divendres es van recollir 14 donacions de persones que ho feien per primer cop i això és un tema molt important perquè cal donar relleu a les persones que a partir dels 70 anys han de deixar de ser-ho. El tècnic de promoció del Banc de Sang i Teixits ha anunciat que abans de dos mesos es tornarà a Santa Perpètua per possibilitar una nova captació sanguínia.

 

Foto: Representants del Banc de Sang i de l'Ajuntament / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Clam contra les violències masclistes
26 Nov 2021 11:08 - RedaccióClam contra les violències masclistes

L'Ajuntament de Santa Perpètua va commemorar ahir el 25N Dia Internacional per a l'erradicació de [ ... ]

El grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte
26 Nov 2021 11:30 - RedaccióEl grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte

Demà dissabte la CAMissió amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut organitza la segona activitat [ ... ]

L'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens
25 Nov 2021 12:05 - NataliaL'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens

L'Ajuntament de Santa Perpètua commemora avui 25N el Dia Internacional per l'erradicació de les violències [ ... ]