hola

L'AMPA de l'Escola Bressol L'Espiga considera que la justificació del tancament del centre educatiu el proper curs "ha estat carregada d'insensibilitat vers els infants i les seves famílies". En un comunicat, l'entitat manifesta que "s'ha posat en evidència la priorització de fons públics justificant que ha baixat la natalitat i no és rendible continuar mantenint el servei". L'associació ha obert a change.org una recollida de signatures per reclamar que no es tanqui el centre educatiu i ha anunciat mobilitzacions. L'Ajuntament ha anunciat aquesta setmana que el proper curs no oferirà places a l'Espiga a causa de la baixa natalitat i que les escoles bressol Can Folguera i Els Pins assumirà la demanda.

L'AMPA recorda que aquest equipament és relativament nou i que presta servei a moltes famílies des de fa anys, que ajuda a la conciliació familiar i laboral, i que "segurament moltes famílies la necessitaran també en un futur proper". A més, considera que les altres dues escoles bressol tenen instal·lacions més antigues i estan més allunyades i" això repercuteix en què moltes famílies no els sortirà a compte i es veuran obligades a cercar altres alternatives".

La reubicació, segons l'entitat, afectarà l'augment de la ràtio dels infants a les aules de la resta d'escoles bressol i "això comporta una educació de menys qualitat". A més assenyala que, "una vegada més, no s'ha pensat que molts d'aquests infants tenen germans grans que estan escolaritzats a les escoles del voltant (Santa Perpètua i Santiga)", i afegeix que "no es pensa ni en els infants, ni en les famílies, ni en el problema logístic que implica el tancament de l'Espiga".

L'entitat considera que com no s'oferirà cap plaça en les properes inscripcions comportara que "tampoc pot haver-hi una previsió real de la demanda de l'Escola".

L'AMPA destaca el compromís i el treball que han realitzat les mestres de l'escola, així com "l'esforç que fan dia a dia, per cuidar dels nostres petits, per donar-nos aquesta confiança de poder deixar les nostres criatures en un lloc segur, de respecte i afectivitat". I consideren que "no es mereixen el tracte rebut per part de l'administració, ja que tampoc els hi asseguren reubicació en la resta de centres".

L'AMPA l'Espiga clou el comunicat afirmant que "no estem disposades acceptar el tancament de l'escola bressol, la nostra lluita no ha acabat, seguirem denunciant les polítiques de qui governa contra els seus propis ciutadans malbaratant els recursos de totes i tots, i negant-nos un dret fonamental, com ho és, el dret a l'Educació de 0-3".


Foto: Escola Bressol Municipal L'Espiga / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Comença la cinquena edició del programa Correm junt@s d'Asperpol
21 Oct 2021 11:37 - RedaccióComença la cinquena edició del programa Correm junt@s d'Asperpol

L’ONGD associació cultural i esportiva perpetuenca de policies ASPERPOL va començar ahir una nova [ ... ]

L'Hospital de Mollet amplia les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària
21 Oct 2021 11:29 - RedaccióL'Hospital de Mollet amplia les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària

L'Hospital de Mollet ha ampliat les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària [ ... ]

La Policia Local organitza una nova campanya de control de patinets elèctrics
18 Oct 2021 09:04 - RedaccióLa Policia Local organitza una nova campanya de control de patinets elèctrics

La Policia Local de Santa Perpètua ha anunciat una nova campanya de control i sanció a les persones [ ... ]