hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha anunciat que el curs vinent no oferirà places de l'etapa educativa de 0 a 3 anys a l'Escola Bressol L'Espiga a causa de la baixada de la natalitat i d'alumnat potencial. El regidor d'Educació, Pere García, ha lamentat haver de prendre aquesta decisió, que "no ha estat fàcil", però ha al·legat que la baixada de la natalitat i el cost del servei han comportat la mesura. El regidor ha volgut insistir en el compromís del Govern Municipal en l'etapa educativa de 0 a 3 anys i ha assegurat que el proper curs es cobrirà la totalitat de la demanda amb les escoles bressol municipals Can Folguera i Els Pins. També ha destacat que en cas de necessitat el Consistori tornaria a ofertar places en aquest equipament. Pere García s'ha reunit aquesta setmana amb les famílies per explicar-les de primera mà la situació i afrontar les preguntes i dubtes que poguessin sorgir, així com amb la direcció del centre i l'empresa concessionària.

"En aquest curs a l'Escola Bressol L'Espiga només s'utilitzen quatre aules, del total de deu disponibles i creiem que el cost és inassumible per al total d'infants que hi ha matriculats al centre educatiu, ja que, a més, podem oferir el servei amb la mateixa qualitat amb les places disponibles a les altres dues escoles bressol municipals", ha expressat García. L'edil ha informat que mantenir oberta L'Espiga representa un cost aproximat anual de 300.000 euros i ha afegit que "com a equip de govern és imprescindible que optimitzem i gestionem amb eficiència els recursos econòmics sempre garantint els serveis prestats i la seva qualitat i aquesta és la situació: garantim el servei a totes les famílies del municipi i optimitzem els recursos econòmics que podem destinar a altres necessitats urgents d'atenció a les persones generades per l'actual situació de pandèmia".

Educació ha detallat que la capacitat de les tres escoles bressol municipals és de 424 places, de les quals aquest curs només s'han cobert 176 a dia d'avui. També ha explicat que aquest curs s'han baixat les ràtios a causa de la pandèmia i que les escoles bressol Can Folguera i Els Pins disposen de 204 places, que ja haguessin cobert la demanda actual, amb 28 places lliures en cas que nous infants tinguin necessitat d'aquest servei. En situació de normalitat, fora de pandèmia, l'oferta d'aquests dos centres és de 254 places. "Segons les dades disponibles, la població de 0 a 3 anys s'ha reduït un 42% la darrera dècada", ha manifestat Pere Garcia que ha afegit que "les dades de població per edats indiquen que aquesta tendència de reducció de la natalitat segueix els anys 2021 i 2022"

"El curs actual s'ha produït una baixada significativa de la demanda d'escola bressol per part de les famílies del municipi, en part per l'augment de l'atur femení, que s'ha incrementat un 26% el darrer any", ha asseverat Educació que també ha insistit que l'Escola es tornaria a ofertar en cas que el curs 2022-2023 augmentés la demanda de places i no es pogués assumir amb les altres dues bressol. Malgrat tot, la tendència no apunta a un augment de la natalitat, ja que des de l'inici d'any, s'han inscrit al padró municipal només una quinzena de naixements.

La Regidoria d'Educació ha explicat que aquesta mesura afectarà el proper curs a 21 infants que actualment són alumnes de l'Espiga i que seguirien matriculats el curs vinent a l'etapa d'educació infantil de primer cicle. Per a aquest alumnat, Educació oferirà a les famílies la possibilitat de triar entre les altres dues escoles, Can Folguera i Els Pins, amb reserva de plaça.


Foto: Escola Bressol Municipal L'Espiga / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]