hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua fa una crida a la ciutadania a continuar prenent totes les mesures de seguretat i a no relaxar les precaucions per continuar combatent i frenant els contagis. Amb dades de dimecres 24 de febrer, l’Índex de risc de contagi se situava a Santa Perpètua en 231 punts, mentre que la taxa de reproducció al nostre municipi era de 0,96. Hi havia 4 perpetuencs ingressats a centres hospitalaris per Covid-19. Des de l’inici de la pandèmia s’han diagnosticat 1.557 casos i s’han registrat 46 defuncions. També segons dadescovid.cat ja hi ha 829 persones vacunades de primera dosi i 377 amb les dues. En aquest sentit, el director de l’EAP Santa Perpètua, Eduard Carrion, va explicar dimecres al Consell de Salut que s’estan vacunant les persones majors de 90 anys, majoritàriament a domicili, i que la propera setmana es començarà amb els majors de 80, d’acord als llistats que reben de la Conselleria de Salut. També va agrair la tasca que està realitzant el personal de l’EAP, especialment d’infermeria.


Duran: “Demanem molta prudència”
El director de la Fundació Sanitària de l’Hospital de Mollet, Jaume Duran, va participar dimecres al Consell Municipal de Salut i va fer un repàs a la situació viscuda des de l’inici de la pandèmia. “La primera onada va ser molt forta, som de les entitats que més malalts hem atès, hem fet més de 1.200 altes hospitalitzades en pacients Covid -dels onze municipis de l’àrea d’influència- i hem tingut uns 150 malalts ingressats a les UCI”, va explicar Duran que també va detallar que “la segona onada va tenir més impacte poblacional tot i que en general la vam passar sense excessives afectacions” i que la tercera encara ha sigut més baixa “des del punt de vista de la necessitat hospitalària”. “Tot i que la taxa de contagi i prevalença s’ha mantingut alta com a la mitjana de Catalunya, el nombre de persones que han necessitat hospitalització i crítiques ha estat menor”, va afegir. El director també va explicar que actualment el 60% dels casos infectats són per la variant britànica i va alertar que s’han detectat a Catalunya casos de la variant brasilera, per a la qual no hi ha encara immunitat. També va recordar que les dades de risc estan tornant a pujar i va demanar “molta prudència” i “extremar les mesures de prevenció individual i col·lectiva” i va destacar la importància de “vacunar quan abans; qualsevol temps en no vacunació és un temps perdut perquè a més el virus va virant”. Duran també va explicar que el clima a l’Hospital després d’aquests mesos és de cansament i va posar en valor la tasca de l’atenció primària.


Foto: El Consell Municipal de Salut va agraïr la tasca dels professionals sanitaris

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]