hola

L’ Ajuntament de Santa Perpètua amb altres 73 municipis catalans i quatre entitats han constituït la nova Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP), que presideix Terrassa. Santa Perpètua forma part del grup motor impulsor d’aquesta entitat que es va constituir el 23 de febrer.
La nova associació té per objectiu impulsar la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d’energia elèctrica; desenvolupar accions per promoure una transició energètica cap a un model energètic que sigui just, democràtic i sostenible, així com també assessorar els municipis que tinguin aquests mateixos interessos.

El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica de l’Ajuntament de Santa Perpètua, Sergi Hernández ha defensat «el canvi en el model energètic actual per reduir la petjada ecològica i lluiti contra el canvi climàtic». El model actual genera grans costos ambientals, socials, econòmics i de salut, en un context d’emergència climàtica que cal modificar per anar cap a una transició energètica que requereix d’una profunda reforma del model de distribució de l’energia, sobretot elèctrica, segons el regidor.

Hernández assegura que la transició energètica ha de portar a un escenari on quedi garantit el dret social a l’accés a l’energia, on no hi hagi pobresa energètica, on es pugui generar energia verda i compartir-la, on les xarxes de distribució de l’energia no estiguin exclusivament en mans de les multinacionals, i la ciutadania pugui participar en la seva regulació i modernització.

L’objectiu de la Unió Europea és que el 2030 el 42% de l’energia sigui renovable, encara que a Catalunya actualment és del 8%. En aquest sentit, el regidor assenyala que Santa Perpètua des de fa anys treballa per aconseguir aquest objectiu amb la reducció de la despesa elèctrica i produint energia.

Els representants dels 74 municipis sumen un total de gairebé tres milions d’habitants i representen gairebé un 40% de la població catalana.

Foto: Ajuntament de Santa Perpètua / L'Informatiu

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Clam contra les violències masclistes
26 Nov 2021 11:08 - RedaccióClam contra les violències masclistes

L'Ajuntament de Santa Perpètua va commemorar ahir el 25N Dia Internacional per a l'erradicació de [ ... ]

El grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte
26 Nov 2021 11:30 - RedaccióEl grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte

Demà dissabte la CAMissió amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut organitza la segona activitat [ ... ]

L'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens
25 Nov 2021 12:05 - NataliaL'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens

L'Ajuntament de Santa Perpètua commemora avui 25N el Dia Internacional per l'erradicació de les violències [ ... ]