hola

L’ Ajuntament de Santa Perpètua amb altres 73 municipis catalans i quatre entitats han constituït la nova Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP), que presideix Terrassa. Santa Perpètua forma part del grup motor impulsor d’aquesta entitat que es va constituir el 23 de febrer.
La nova associació té per objectiu impulsar la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d’energia elèctrica; desenvolupar accions per promoure una transició energètica cap a un model energètic que sigui just, democràtic i sostenible, així com també assessorar els municipis que tinguin aquests mateixos interessos.

El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica de l’Ajuntament de Santa Perpètua, Sergi Hernández ha defensat «el canvi en el model energètic actual per reduir la petjada ecològica i lluiti contra el canvi climàtic». El model actual genera grans costos ambientals, socials, econòmics i de salut, en un context d’emergència climàtica que cal modificar per anar cap a una transició energètica que requereix d’una profunda reforma del model de distribució de l’energia, sobretot elèctrica, segons el regidor.

Hernández assegura que la transició energètica ha de portar a un escenari on quedi garantit el dret social a l’accés a l’energia, on no hi hagi pobresa energètica, on es pugui generar energia verda i compartir-la, on les xarxes de distribució de l’energia no estiguin exclusivament en mans de les multinacionals, i la ciutadania pugui participar en la seva regulació i modernització.

L’objectiu de la Unió Europea és que el 2030 el 42% de l’energia sigui renovable, encara que a Catalunya actualment és del 8%. En aquest sentit, el regidor assenyala que Santa Perpètua des de fa anys treballa per aconseguir aquest objectiu amb la reducció de la despesa elèctrica i produint energia.

Els representants dels 74 municipis sumen un total de gairebé tres milions d’habitants i representen gairebé un 40% de la població catalana.

Foto: Ajuntament de Santa Perpètua / L'Informatiu

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Comença la cinquena edició del programa Correm junt@s d'Asperpol
21 Oct 2021 11:37 - RedaccióComença la cinquena edició del programa Correm junt@s d'Asperpol

L’ONGD associació cultural i esportiva perpetuenca de policies ASPERPOL va començar ahir una nova [ ... ]

L'Hospital de Mollet amplia les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària
21 Oct 2021 11:29 - RedaccióL'Hospital de Mollet amplia les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària

L'Hospital de Mollet ha ampliat les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària [ ... ]

La Policia Local organitza una nova campanya de control de patinets elèctrics
18 Oct 2021 09:04 - RedaccióLa Policia Local organitza una nova campanya de control de patinets elèctrics

La Policia Local de Santa Perpètua ha anunciat una nova campanya de control i sanció a les persones [ ... ]