hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda posa a disposició de la ciutadania un Servei de Suport Familiar en la millora i recuperació de les capacitats i habilitats parentals, en casos d’infància i adolescència en risc. Aquest espai es troba ubicat físicament als baixos de l’edifici de pisos de lloguer de la gent gran, al barri de Can Folguera. Els professionals municipals que tracten amb infants i adolescents són els primers a percebre aquestes possibles situacions i són els encarregats d’oferir aquest servei a les famílies amb l’ànim d’ajuda global a infants i progenitors.

El servei de suport a les famílies té com a objectiu fonamental millorar la situació dels infants i adolescents i del seu entorn familiar amb la recuperació de capacitats parentals i la reducció de les situacions de risc dels infants. Actualment són 34 les persones usuàries. La manera d’accedir-hi és a través de la derivació feta per algun professional de Serveis Socials, de l’equip DIMO o de l’equip de la Promotora. Aquest servei compta amb professionals especialitzats que, a través de dinàmiques i teràpies amb els progenitors, els doten de més eines per recuperar i millorar les seves capacitats parentals amb l’objectiu que així puguin acompanyar els seus fills i filles en un desenvolupament integral adequat.

Per tal d’aconseguir aquests objectius s’utilitzen tres metodologies. La primera és l’acompanyament als progenitors amb atencions individualitzades i dinàmiques grupals. La segona és la intervenció (integral) als infants i adolescents de famílies amb poca capacitat parental, i que presenten risc social en qualsevol mesura o àmbit (escola, societat, desenvolupament emocional, comportament....) I la tercera és un espai diari de dinamització per als infants, per treballar el suport acadèmic i el lleure. També se’ls ofereix berenar cada tarda.

El Servei de Suport Familiar compta amb dos educadors socials, una psicòloga i una persona d’atenció al públic i suport administratiu, més un equip de monitores per a l’espai diari infantil. L’objectiu final és evitar, en la mesura del possible, la desintegració familiar, la desunió dels membres i la separació de l’infant de la seva família nuclear i del territori que li és propi. Per això es treballa la integració i la socialització i es mira de reduir els factors d’estrès que puguin influir negativament. Un dels instruments és oferir espais individuals i grupals a les famílies amb infants de 0 a 3 anys que amb la intervenció dels professionals poden millorar en la criança i l’educació. També espais d’interacció entre infants, adults i professionals per promoure les relacions entre els membres de la unitat de convivència.

Foto: Una de les treballadores del Servei de Suport Familiar de l’Ajuntament de Santa Perpètua / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Clam contra les violències masclistes
26 Nov 2021 11:08 - RedaccióClam contra les violències masclistes

L'Ajuntament de Santa Perpètua va commemorar ahir el 25N Dia Internacional per a l'erradicació de [ ... ]

El grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte
26 Nov 2021 11:30 - RedaccióEl grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte

Demà dissabte la CAMissió amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut organitza la segona activitat [ ... ]

L'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens
25 Nov 2021 12:05 - NataliaL'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens

L'Ajuntament de Santa Perpètua commemora avui 25N el Dia Internacional per l'erradicació de les violències [ ... ]