hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha rebut una subvenció per a les fases 1 i 2 del projecte d’urbanització del camí de la Granja de 389.642,97 euros del Programa d’incentius a la mobilitat eficient i sostenible (MOVES II), convocat pel Govern de l’Estat i gestionat per la Generalitat de Catalunya. Aquest programa té per objectiu fomentar l’ús de les energies renovables i reduir les emissions de CO2 . El projecte consistirà en la urbanització i millora integral d’aquest vial, que transcorre entre les avingudes de mossèn Jacint Verdaguer i de Girona, que s’adaptarà a les noves necessitats que comporta la nova estació de Rodalies que properament s’obrirà a l’alçada de la Granja Soldevila, i la intermodalitat de transport d’aquest espai amb noves parades d’autobús i altres millores de mobilitat. Actualment, el Consistori està redactant els plecs per tal d’aprovar la licitació dels treballs de les fases 1 i 2 el més aviat possible. D’acord a les bases dels ajuts MOVES, el treballs han de finalitzar com a màxim el dia 4 de desembre d’aquest any. L’import rebut correspon al 50% del pressupost. D’altra banda, l’Ajuntament també ha sol·licitat ajut al MOVES II per a la instal·lació de tres nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics que se situarien a les places Nova i del Mercat i a l’aparcament de Can Folguera, però està pendent de resolució. També va demanar subvenció per a l’adquisició de nous vehicles elèctrics per a la flota municipal, però la partida es va esgotar i actualment figura en llista d’espera .

Un projecte en tres fases

La primera fase del projecte de millora del camí de la Granja es durà a terme en el tram situat entre Jacint Verdaguer i el passeig de la Florida, on es preveu realitzar un tractament sobre la pavimentació existent, un nou accés per a l’aparcament i un pas elevat que connectarà amb la parada d’autobús amb el camí de la Granja. Com a novetat, preveu la instal·lació a l’avinguda de mossèn Jacint Verdaguer de dues noves parades d’autobús que faran d’intercanviador amb la nova estació de Rodalies de la línia R8. A més, es millorarà l’enllumenat. La segona fase correspon al tram entre el passeig de la Florida i l’avinguda de Girona, on es preveu la construcció de dos trams de murs de formigó armat per a la contenció de terres i rampes per minimitzar el pendent, a més de millora en el paviment, nou enllumenat i una nova zona d’aparcament de vehicles i bicicletes. També preveu un nou pas elevat a la cruïlla amb el passeig de la Florida i la millora de les dues parades de bus urbà. La tercera, no subvencionada pel MOVES II, correspon a la rampa que s’ha de realitzar davant del passatge de Mas Granollacs, condicionada a la futura sortida d’emergència que realitzarà Renfe.


Foto: Camí de la Granja / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM
18 Abr 2024 11:33 - RedaccióAquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM

  L’Ajuntament de Santa Perpètua ofereix la programació Estiu SPM que consta dels Casals d’estiu, [ ... ]

Obertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M
18 Abr 2024 11:07 - RedaccióObertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda oferirà el servei de bus urbà gratuït durant la propera [ ... ]

El consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia
18 Abr 2024 09:20 - RedaccióEl consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia

Els consums domèstics d’aigua de Santa Perpètua van baixar durant el primer trimestre de l’any [ ... ]