hola

 

L’Associació Espiral Catalunya disposa d’un hort a la plana del Molí per treballar amb les famílies i infants de l’entitat. L’entitat va presentar un projecte a la Regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament de Santa Perpètua explicant el valor terapèutic i pedagògic que té fer-se càrrec d’un hort per a les famílies i els seus fills. El projecte va ser ben valorat i se li ha concedit un hort pedagògic d'aquesta zona que gestiona l'Ajuntament de Santa Perpètua en terrenys de l'Incasol, entre la riera de Caldes i el barri de La Mogoda.

Aquest cap de setmana va ser el primer d'activitat a l'hort i ha estat una experiència molt gratificant per als membres de l'associació, menors i adults. Espiral Catalunya recorda que a la seva entitat hi ha persones amb trastorns TDAH, autisme, però no és una condició indispensable per formar-ne part i tenen famílies associades sense cap membre amb algun d'aquests trastorns.

La presidenta d'Espiral Catalunya, Maribel Medina, ha explicat com va anar la idea de poder disposar d'un hort per introduir activitats a l'exterior amb les famílies associades i que tingui un ús no només terapèutic sinó també d'educació al mediambient.

L’entitat s’ha mostrat molt satisfeta amb aquest nou projecte que “ofereix un context idoni per aprendre a pensar, per educar emocionalment i per tenir domini de les habilitats socials, englobat en un marc pràctic, vivencial i manipulatiu”. Maribel Medina ha afirmat que la possibilitat de tenir un hort pot ajudar als menors i als seus tutors a prendre consciència de la importància dels ecosistemes naturals i a valorar l’esforç i la responsabilitat personal i familiar.

Aquest cap de setmana ha estat el primer en que s'ha pogut començar a treballar a l'hort que ha començat per netejar l'espai. La presidenta d'Espiral Catalunya ha destacat que va ser una experiència molt motivadora i solidària entre els menors i s'imagina la il·lusió que tindran quan vegin els primers fruits conreats per ells mateixos.

Espiral ha explicat que treballaran l’hort amb nens i joves de diferents edats i que aniran informant sobre tot el procés a les seves xarxes socials. També animen a les famílies que vulguin participar en aquest nou projecte que es posin en contacte amb l'entitat a través del Centre Cultural La Creueta, el seu web espiralcat.com, o les seves xarxes socials.


Foto: Espiral conrea un hort a la Plana del Molí / Espiral Catalunya

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Hospital de Mollet registra dos persones ingressades per Covid-19
28 Oct 2021 10:59 - RedaccióL'Hospital de Mollet registra dos persones ingressades per Covid-19

A l’Hospital de Mollet actualment hi ha dues persones ingressades per Covid-19, segons va informar [ ... ]

CASSA instal·la un dipòsit de clor per regar el parc Central
28 Oct 2021 08:49 - NataliaCASSA instal·la un dipòsit de clor per regar el parc Central

La companyia d’aigües CASSA ha finalitzat l’obra d’un dipòsit de clor amb una capacitat de deu [ ... ]

'Tu separes!', nou taller de l'Aula del Parc el 7 de novembre
28 Oct 2021 08:14 - Natalia'Tu separes!', nou taller de l'Aula del Parc el 7 de novembre

L'Aula del Parc programa pel diumenge 7 de novembre l'activitat 'Tu separes!' En aquesta proposta les [ ... ]