hola

Aquest diumenge 31 de gener clourà el període de consulta pública activat per l’Ajuntament per recollir les opinions i suggeriments de la ciutadana sobre la nova Ordenança municipal de circulació de vehicles i vianants de Santa Perpètua. La consulta es realitza a través del portal de participació ciutadana del Consistori al web https://decidim-santaperpetua.diba.cat. Es pot accedir a través del link que trobareu a les notícies publicades als webs de l'Ajuntament i de l'Informatiu.

Aquesta normativa desplega les competències que l’Ajuntament té atribuïdes en matèria de trànsit, circulació i estacionament de vehicles i seguretat viària. El nou document neix de la necessitat d’adaptar l’Ordenança actual a la realitat actual en matèria de trànsit i mobilitat personal, incorporar tots els canvis normatius d’àmbit superior aprovats en els darrers temps i regular els usos de les vies urbanes de Santa Perpètua pels vehicles de mobilitat personal i altres mitjans de transport que no tinguin la categoria de vehicle en la normativa actual.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Valenzuela, ha explicat que tothom pot fer aportacions que després s'estudiarà a la comissió redactora.Valenzuela ha destacat que els vehicles de mobilitat personal estaran inclosos en aquesta ordenança municipal que es regeix per la normativa estatal. La regidora reconeix que és un problema perquè hi ha qui pensa que són joguines quan són vehicles que poden posar en perill les persones conductores i els vianants.

La nova llei estatal permet un marge de maniobra en l'ordenança per als vehicles de mobilitat personal de menys velocitat respecte, per exemple, l'ús d'elements de seguretat passiva com el casc, però Olga Valenzuela considera que tots haurien de regir-se amb les mateixes normatives. La regidora anima la ciutadania que posseeix un vehicle de mobilitat personal a llegir l'ordenança per prendre consciència de la normativa i a participar en la consulta.


Foto: Dos usuaris de vehicles de mobilitat personal circulen per l'avinguda de Jacint Verdaguer / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Hospital de Mollet registra dos persones ingressades per Covid-19
28 Oct 2021 10:59 - RedaccióL'Hospital de Mollet registra dos persones ingressades per Covid-19

A l’Hospital de Mollet actualment hi ha dues persones ingressades per Covid-19, segons va informar [ ... ]

CASSA instal·la un dipòsit de clor per regar el parc Central
28 Oct 2021 08:49 - NataliaCASSA instal·la un dipòsit de clor per regar el parc Central

La companyia d’aigües CASSA ha finalitzat l’obra d’un dipòsit de clor amb una capacitat de deu [ ... ]

'Tu separes!', nou taller de l'Aula del Parc el 7 de novembre
28 Oct 2021 08:14 - Natalia'Tu separes!', nou taller de l'Aula del Parc el 7 de novembre

L'Aula del Parc programa pel diumenge 7 de novembre l'activitat 'Tu separes!' En aquesta proposta les [ ... ]