hola

Aquest diumenge 31 de gener clourà el període de consulta pública activat per l’Ajuntament per recollir les opinions i suggeriments de la ciutadana sobre la nova Ordenança municipal de circulació de vehicles i vianants de Santa Perpètua. La consulta es realitza a través del portal de participació ciutadana del Consistori al web https://decidim-santaperpetua.diba.cat. Es pot accedir a través del link que trobareu a les notícies publicades als webs de l'Ajuntament i de l'Informatiu.

Aquesta normativa desplega les competències que l’Ajuntament té atribuïdes en matèria de trànsit, circulació i estacionament de vehicles i seguretat viària. El nou document neix de la necessitat d’adaptar l’Ordenança actual a la realitat actual en matèria de trànsit i mobilitat personal, incorporar tots els canvis normatius d’àmbit superior aprovats en els darrers temps i regular els usos de les vies urbanes de Santa Perpètua pels vehicles de mobilitat personal i altres mitjans de transport que no tinguin la categoria de vehicle en la normativa actual.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Valenzuela, ha explicat que tothom pot fer aportacions que després s'estudiarà a la comissió redactora.Valenzuela ha destacat que els vehicles de mobilitat personal estaran inclosos en aquesta ordenança municipal que es regeix per la normativa estatal. La regidora reconeix que és un problema perquè hi ha qui pensa que són joguines quan són vehicles que poden posar en perill les persones conductores i els vianants.

La nova llei estatal permet un marge de maniobra en l'ordenança per als vehicles de mobilitat personal de menys velocitat respecte, per exemple, l'ús d'elements de seguretat passiva com el casc, però Olga Valenzuela considera que tots haurien de regir-se amb les mateixes normatives. La regidora anima la ciutadania que posseeix un vehicle de mobilitat personal a llegir l'ordenança per prendre consciència de la normativa i a participar en la consulta.


Foto: Dos usuaris de vehicles de mobilitat personal circulen per l'avinguda de Jacint Verdaguer / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua celebra el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional
03 Des 2021 13:24 - NataliaSanta Perpètua celebra el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda se suma a la celebració del Dia Internacional de les Persones [ ... ]

L'Ajuntament obre la convocatòria per a l’atorgament de tres parades del Mercat Municipal
03 Des 2021 13:11 - NataliaL'Ajuntament obre la convocatòria per a l’atorgament de tres parades del Mercat Municipal

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha obert el procés per a l'atorgament de tres parades del [ ... ]

La Fira Nadal dona el tret de sortida el 12 de desembre a la programació de les festes
03 Des 2021 11:21 - NataliaLa Fira Nadal dona el tret de sortida el 12 de desembre a la programació de les festes

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i les entitats i comerços han dissenyat la programació Nadal [ ... ]