hola

L'exposició de la Diputació de Barcelona "Controles?", que treballa amb el jovent la prevenció de les drogoaddiccions, visita Santa Perpètua en format virtual del 12 de gener al 5 de febrer, segons ha informat la Regidoria de Salut Pública de l'Ajuntament de Santa Perpètua.

Arran la declaració de l'estat d'alarma i emergència sanitària per contenir la propagació de la Covid-19 la Diputació de Barcelona fa una aposta per la digitalització de l'exposició Controles?  amb l’objectiu de seguir oferint als ens locals suport en la prevenció de les drogodependències i el foment del bon ús de les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC), un repte clau en el context que estem vivint. Aquest nou format virtual permet fer una visita lliure per l'exposició i, alhora, fer visites guiades amb dinamització.

"Controles?" s’adreça especialment a adolescents, joves, famílies i professionals, i té com a objectiu principal informar sobre els riscos de les drogues i com prevenir-ne el consum. Es tracta d’una mostra que ofereix la Diputació de Barcelona als municipis, amb la finalitat de facilitar informació, sensibilitzar a la població i evitar o retardar l'edat d'inici del consum, així com treballar els factors de protecció per prevenir el consum de drogues i promoure bons hàbits i actituds responsables i saludables.

La tècnica de Salut Pública, Montse Prior, ha recordat que l'exposició tenia previst visitar Santa Perpètua presencialment l'any 2020 però a causa de la pandèmia es va suspendre.

Mitjançant la interacció i les noves tecnologies, adolescents, joves i famílies podran visitar tres espais diferenciats, els quals proposen una reflexió crítica i constructiva entorn alguns dels elements relacionats amb les drogues. De forma complementària s'ofereixen també als instituts, centres escolars o professionals dels Serveis Socials, visites dinamitzades 100% on-line, que permetran treballar aquesta realitat de forma més completa i a fons.

La tècnica de Salut Pública ha explicat que qualsevol ciutadà de Santa perpètua podrà accedir a la mostra, però que si vol l'exposició comentada haurà de ser durant les dates determinades. Ha explicat també que la mostra parla sobre alcohol i drogues, però també de les addiccions a begudes energètiques i la seva interrelació.

Des de l’any 2012, en què es va inaugurar a Manresa, i fins a l’actualitat, l’exposició “Controles?” ha recorregut més de 80 municipis de la província de Barcelona i ha estat visitada per prop de 42.000 persones, de les quals 33.000 són adolescents i joves d’entre 12 i 18 anys. S’han realitzat unes 1.600 accions educatives amb visites guiades, més de 1.100 tallers educatius a les aules dels diferents centres escolars i espais que han participat en el Programa “Controles?”, 93 sessions formatives per a famílies i unes 200 sessions formatives per als diferents col·lectius de professionals.


Foto: Visita virtual a la mostra de la Diputació

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Clam contra les violències masclistes
26 Nov 2021 11:08 - RedaccióClam contra les violències masclistes

L'Ajuntament de Santa Perpètua va commemorar ahir el 25N Dia Internacional per a l'erradicació de [ ... ]

El grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte
26 Nov 2021 11:30 - RedaccióEl grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte

Demà dissabte la CAMissió amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut organitza la segona activitat [ ... ]

L'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens
25 Nov 2021 12:05 - NataliaL'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens

L'Ajuntament de Santa Perpètua commemora avui 25N el Dia Internacional per l'erradicació de les violències [ ... ]