hola

La Policia Local de Santa Perpètua ha anunciat que realitzarà campanyes específiques de control de l’ús dels patinets elèctrics per conscienciar als usuaris del compliment de la normativa i també per controlar els usos inadequats per millorar la seguretat de trànsit rodat i dels vianants.

Aquest 2 de gener ha entrat en vigor la nova normativa estatal de la Ley de Seguridad Vial sobre els patinets elèctrics que prohibeix la circulació per voreres i zones per als vianants, excepte els carrils bici. Les prohibicions i sancions aplicables fan referència també a l’ús del telèfon mòbil o qualsevol altre sistema de comunicació mentre es condueix, fer servir auriculars i conduir de nit sense enllumenat o roba i elements reflectants. A més, la legislació només autoritza a anar una persona en patinet i els conductors poden ser sotmesos a la prova d’alcoholèmia. També fa referència a les infraccions comeses per menors de 18 anys, de les quals respondran els pares o tutors del menor.

La nova normativa estatal s’aplica a tots aquells vehicles de mobilitat personal d’un o més rodes propulsat per motors elèctrics amb una velocitat màxima d’entre 6 i 25 quilòmetres per hora.

La Policia Local ja va realitzar campanyes durant el passat estiu, atenent a la normativa europea que ja establia sancions i prohibicions, per no fer un bon ús d’aquests vehicles.

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha anunciat que elaborarà una nova Ordenança municipal de circulació de vehicles i vianants per adaptar-la a la realitat actual en matèria de trànsit i mobilitat personal, incorporar tots els canvis normatius d’àmbit superior aprovats en els darrers temps i regular els usos de les vies urbanes de Santa Perpètua de Mogoda pels vehicles de mobilitat personal i altres mitjans de transport que no tinguin la categoria de vehicle en la normativa actual.

Durant la segona quinzena d’aquest mes s’activarà una consulta pública al portal de participació ciutadana del web municipal (staperpetua.cat) per recollir les opinions i suggeriments del veïnatge sobre aquesta normativa.


Foto: Els patinets elèctrics no poden circular per la vorera / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Clam contra les violències masclistes
26 Nov 2021 11:08 - RedaccióClam contra les violències masclistes

L'Ajuntament de Santa Perpètua va commemorar ahir el 25N Dia Internacional per a l'erradicació de [ ... ]

El grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte
26 Nov 2021 11:30 - RedaccióEl grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte

Demà dissabte la CAMissió amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut organitza la segona activitat [ ... ]

L'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens
25 Nov 2021 12:05 - NataliaL'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens

L'Ajuntament de Santa Perpètua commemora avui 25N el Dia Internacional per l'erradicació de les violències [ ... ]