hola

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, s'ha reunit amb el nou president de la Plataforma pel Transport Públic (PTP), Adrià Ramírez, i el seu delegat al Vallès Occidental, Marc Taulats, dins de la ronda de contactes amb autoritats i entitats del transport públic que està duent a terme la primera edil perpetuenca. La trobada tenia per objectiu reprendre els contactes amb aquesta entitat social, per intercanviar i compartir estratègies en la promoció del transport públic, en l’àmbit general i de Santa Perpètua, en particular. A la reunió, celebrada el 22 de desembre, també va assistir la directora de l’Àrea de Territori i responsable de Plans Estratègics de l’Ajuntament, Teresa Mira. L’alcaldessa ha assenyalat que “des de fa molts anys mantenim una relació molt fluida amb la PTP, compartint propostes i estratègies per la promoció del transport públic" i ha afegit que "era important compartir amb ells l’estudi sobre el bypass que proposem entre les línies ferroviàries R3 i R8 en el nostre terme municipal. Necessitem sumar moltes voluntats per fer-lo possible”.

L’Ajuntament de Santa Perpètua i la PTP han coincidit plenament en fer avançar una estratègia per desplegar el gran potencial de la R8, la única línia ferroviària transversal de Catalunya. Aquesta estratègia inclou, a més de l’increment de les freqüències de la línia, el bypass R3-R8 i la construcció dels intercanviadors ferroviaris amb la línia R4 (Manresa, Terrassa, Sabadell i Barcelona) i les línies vallesanes de FGC (Rubí i Sant Cugat). En aquesta línia, Isabel Garcia ha insistit en que “una estratègia decidida per lluitar contra el canvi climàtic i els alts índexs de contaminació atmosfèrica en el nostre entorn, és apostar clarament pel transport públic i el ferroviari en particular i deixar de construir més carreteres”.

L’Ajuntament s’ha mostrat receptiu a la proposta de la PTP de contactar amb d’altres ajuntaments i plataformes que defensen la millora de les condicions del servei de la línia ferroviària R3, com la plataforma d’usuaris 'Que no ens fotin el tren', o una reunió d’alcaldies promoguda per l’Ajuntament de Vic, per tal de sumar sinèrgies en la promoció del transport públic.

Isabel Garcia ha informat que ja s’han demanat reunions amb l’Autoritat del Transport Públic Metropolità (ATM) i les capitals vallesanes, Sabadell, Terrassa i Granollers, que es celebraran en els propers dies.

D’altra banda, l’Ajuntament de Santa Perpètua resta a l’espera de rebre l’informe oficial de resposta a les al·legacions municipals presentades al Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV).


Foto: La línia de rodalies R3 al seu pas per La Florida / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua celebra el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional
03 Des 2021 13:24 - NataliaSanta Perpètua celebra el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda se suma a la celebració del Dia Internacional de les Persones [ ... ]

L'Ajuntament obre la convocatòria per a l’atorgament de tres parades del Mercat Municipal
03 Des 2021 13:11 - NataliaL'Ajuntament obre la convocatòria per a l’atorgament de tres parades del Mercat Municipal

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha obert el procés per a l'atorgament de tres parades del [ ... ]

La Fira Nadal dona el tret de sortida el 12 de desembre a la programació de les festes
03 Des 2021 11:21 - NataliaLa Fira Nadal dona el tret de sortida el 12 de desembre a la programació de les festes

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i les entitats i comerços han dissenyat la programació Nadal [ ... ]