hola

La Generalitat de Catalunya a través del Procicat ha activat aquest dijous 7 de gener noves mesures per combatre el creixement de les dades de la Covid-19 a Catalunya. Aquestes mesures estaran vigents fins al 17 de gener. La mobilitat és una de les grans novetats, ja que durant aquests deu dies només ens podrem moure pel nostre terme municipal tots els dies de la setmana. La mobilitat laboral només és permesa quan no es pot teletreballar. Continua el confinament nocturn entre les 10 de la nit i les sis del matí.

El sector comerç torna a patir més restriccions. Només podran obrir de dilluns a divendres els comerços de menys de 400 metres quadrats amb un 30% d'aforament. Es tornen a tancar els centres comercials. Els caps de setmana només podran obrir els comerços essencials com supermercats, alimentació, higiene o farmàcies. Perruqueries i estètica amb cita prèvia.

El sector de l'hostaleria continuarà com ara. Poden obrir les terrasses al 100% i a l'interior al 30% però en l'horari restringit de 7.30 a 9.30 i de 13h a 15.30h. Les taules amb un màxim de quatre persones (a excepció si és convivència familiar) i la distància mínima entre els comensals de diferents taules serà de dos metres. També es pot servir menjar per emportar, que es pot recollir al local fins a les 22h i rebre'l a casa fins a les 23 h.

Els teatres, cinemes, museus, biblioteques i sales d'exposicions podran obrir amb un aforament del 50% i un màxim de 500 persones i amb ventilació òptima fins a un màxim de 1.000.

Les escoles obriran, com estava previst, dilluns 11 de gener, però les activitats extraescolars i esportives estaran prohibides i només es podran fer aquelles que es facin en el mateix centre i amb el mateix grup bombolla de convivència escolar.

Pel que fa a les les activitats físiques queden reduïdes només a l'exterior. Els gimnasos han de tancar. Només podran obrir les piscines amb un 30% de l'aforament. Es permetrà l'esport federat a l'aire lliure i les activitats físiques i esportives individuals entre municipis limítrofs. Així com la pràctica esportiva a l'exterior amb grups de menys de sis persones. Les competicions queden suspeses.

Continua la prohibició de reunions de més de sis persones, llevat que es tracti de convivents, i que no se superin les dues bombolles de convivència. A les trobades a l'aire lliure no es permet el consum de menjar i beure.


Foto: Control policial durant el confinament de la primavera / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Casal Popular completa l'aforament en la programació del 5è aniversari
29 Nov 2021 11:13 - RedaccióEl Casal Popular completa l'aforament en la programació del 5è aniversari

El Casal Popular Pit roig ha celebrat els cinc anys de local de l'entitat amb aforament complet a totes [ ... ]

SPS Solidària vol que el Ple rebutgi la criminalització de les ongs palestines
29 Nov 2021 11:09 - RedaccióSPS Solidària vol que el Ple rebutgi la criminalització de les ongs palestines

Coincidint amb la celebració el 29 de novembre del Dia Internacional de Solidaritat amb el Poble Palestí, [ ... ]

L'AMPA de l'EBM Can Folguera organitza una xerrada sobre les joguines per infants de 0 a 3 anys
29 Nov 2021 11:34 - NataliaL'AMPA de l'EBM Can Folguera organitza una xerrada sobre les joguines per infants de 0 a 3 anys

L’AMPA de l’Escola Bressol Municipal Can Folguera organitza el proper 2 de desembre una xerrada [ ... ]