hola

Al nostre municipi hi ha, des de fa vint anys, l’Associació Comunitat musulmana de Santa Perpètua Mezquita Nour. Està presidida des de fa quatre anys pel perpetuenc Ahmed Lahmidi tot i que en fa vuit que és a l’entitat. Lahmidi és resident al barri de Can Folguera i pare de tres fills. Aquesta comunitat compta amb més de mil musulmans amb un grau d’integració molt alt, segons explica el president de l’Associació musulmana. De fet, la Regidoria de Convivència i ciutadania, també està d’acord amb aquesta afirmació i destaquen que el departament fa “de pont entre l’entitat i l’administració en la realització d’activitats dirigides a tota la ciutadania, també les tradicionals de la seva cultura, obertes a tot el veïnat”.

Aquest 2020 ha estat difícil per a tothom, també per a les comunitats religioses i culturals. No s’han pogut realitzar festivitats tradicionals ni altres activitats de culte. Els musulmans de Santa Perpètua disposen d’una mesquita ubicada a la plaça de Can Folguera on realitzen cinc oracions diàries. Tot i això, festes com el Ramadà o el Dia del xai no s’han pogut realitzar convencionalment però s’han adaptat a les condicions sanitàries.

La Regidoria de Convivència recorda que “durant el temps de Ramadà s’ha realitzat repartiment d’aliments no només entre els membres de la comunitat musulmana sinó també entre la ciutadania en general que ho necessitava”. El departament municipal ha destacat igualment la col·laboració de l’entitat en la difusió referent a la Covid-19 entre els seus membres. Tot i això, encara resta camí a fer i des de l’entitat reclamen com a reivindicacions poder disposar d’un cementiri on poder enterrar els difunts amb els rituals que mana l’Islam. Tanmateix expressen necessitar un espai més gran on poder realitzar les seves pregàries, aprendre àrab i sobretot, celebrar els dies festius de l’Islam

Foto: Ahmed Lahmidi és el president de l’Associació musulmana de Santa Perpètua / L’Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Hospital de Mollet registra dos persones ingressades per Covid-19
28 Oct 2021 10:59 - RedaccióL'Hospital de Mollet registra dos persones ingressades per Covid-19

A l’Hospital de Mollet actualment hi ha dues persones ingressades per Covid-19, segons va informar [ ... ]

CASSA instal·la un dipòsit de clor per regar el parc Central
28 Oct 2021 08:49 - NataliaCASSA instal·la un dipòsit de clor per regar el parc Central

La companyia d’aigües CASSA ha finalitzat l’obra d’un dipòsit de clor amb una capacitat de deu [ ... ]

'Tu separes!', nou taller de l'Aula del Parc el 7 de novembre
28 Oct 2021 08:14 - Natalia'Tu separes!', nou taller de l'Aula del Parc el 7 de novembre

L'Aula del Parc programa pel diumenge 7 de novembre l'activitat 'Tu separes!' En aquesta proposta les [ ... ]