hola

Al nostre municipi hi ha, des de fa vint anys, l’Associació Comunitat musulmana de Santa Perpètua Mezquita Nour. Està presidida des de fa quatre anys pel perpetuenc Ahmed Lahmidi tot i que en fa vuit que és a l’entitat. Lahmidi és resident al barri de Can Folguera i pare de tres fills. Aquesta comunitat compta amb més de mil musulmans amb un grau d’integració molt alt, segons explica el president de l’Associació musulmana. De fet, la Regidoria de Convivència i ciutadania, també està d’acord amb aquesta afirmació i destaquen que el departament fa “de pont entre l’entitat i l’administració en la realització d’activitats dirigides a tota la ciutadania, també les tradicionals de la seva cultura, obertes a tot el veïnat”.

Aquest 2020 ha estat difícil per a tothom, també per a les comunitats religioses i culturals. No s’han pogut realitzar festivitats tradicionals ni altres activitats de culte. Els musulmans de Santa Perpètua disposen d’una mesquita ubicada a la plaça de Can Folguera on realitzen cinc oracions diàries. Tot i això, festes com el Ramadà o el Dia del xai no s’han pogut realitzar convencionalment però s’han adaptat a les condicions sanitàries.

La Regidoria de Convivència recorda que “durant el temps de Ramadà s’ha realitzat repartiment d’aliments no només entre els membres de la comunitat musulmana sinó també entre la ciutadania en general que ho necessitava”. El departament municipal ha destacat igualment la col·laboració de l’entitat en la difusió referent a la Covid-19 entre els seus membres. Tot i això, encara resta camí a fer i des de l’entitat reclamen com a reivindicacions poder disposar d’un cementiri on poder enterrar els difunts amb els rituals que mana l’Islam. Tanmateix expressen necessitar un espai més gran on poder realitzar les seves pregàries, aprendre àrab i sobretot, celebrar els dies festius de l’Islam

Foto: Ahmed Lahmidi és el president de l’Associació musulmana de Santa Perpètua / L’Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Clam contra les violències masclistes
26 Nov 2021 11:08 - RedaccióClam contra les violències masclistes

L'Ajuntament de Santa Perpètua va commemorar ahir el 25N Dia Internacional per a l'erradicació de [ ... ]

El grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte
26 Nov 2021 11:30 - RedaccióEl grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte

Demà dissabte la CAMissió amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut organitza la segona activitat [ ... ]

L'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens
25 Nov 2021 12:05 - NataliaL'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens

L'Ajuntament de Santa Perpètua commemora avui 25N el Dia Internacional per l'erradicació de les violències [ ... ]