hola

Un total de 33 dones han participat en la vuitena edició del programa Dones Competents, que la Regidoria de Desenvolupament Local tanca aquest divendres 18 de desembre, amb un acte de cloenda virtual. El programa és un dispositiu integral d’orientació i inserció laboral adreçat a dones amb dificultats d’accés al món laboral i inclou accions d’informació, assessorament i orientació laboral i suport en la cerca activa de feina, entre d’altres.

“La pandèmia causada per la Covid-19 ha comportat que aquesta edició s’hagi adaptat a format telemàtic amb activitats virtuals i presencials i semipresencials, assegurant sempre el compliment de les mesures preventives vetllant per el benestar de totes les participants”, han explicat des de Desenvolupament Local que han afegeix que “com sempre amb l’objectiu de poder donar suport i acompanyar en els processos de recerca de feina a totes les dones que ho han i estant necessitant”. A la cloenda, hi estan convidades totes les participants i l’equip docent i d’experts que ha intervingut al programa i comptarà amb la intervenció de l’alcaldessa, Isabel Garcia, que recollirà de primera mà les valoracions de les dones. També es presentaran les dades de l’edició i s’oferirà una xerrada sobre la representació dels treballs de les dones als mitjans de comunicació, a càrrec de Raquel Marques de l’entitat Drac Màgic.

Enguany tot i que s’han atès 55 dones, han estat 33 les que s’han considerat participants per haver assistit més de quatre hores i haver seguit cadascuna un itinerari particular d’accions adaptat al seu punt de partida i les seves necessitats. Fins al moment tretze de les participants han accedit a un contracte laboral, xifra que suposa el 39,4% d’inserció, tot i que en ocasions han estat contractes temporals i/o de mitja jornada, segons ha detallat Desenvolupament Local.

La Regidoria ha explicat que durant aquest any s’han realitzat amb èxit un gran nombre d’accions grupals per treballar les competències claus per l’atenció al públic, on han participat 28 dones i les competències per la millora de l’ocupabilitat, en les que s’han registrat 23 participants. A més, 25 dones s’han beneficiat dels seguiments tutorials individuals i 17 de les participants han assistit a les tutories grupals. També s’han pogut realitzar dos tallers per treballar la gestió de les emocions durant els processos de recerca de feina amb una assistència de quinze dones. Han estat el Taller de teatre, per aprendre tècniques de comunicació, i el Taller d’Audiovisuals: vídeo en un minut Dones i Treballs, on les dones han dissenyat els guions, s’han filmat explicant experiències relacionades amb l’àmbit laboral i amb tot material han après a editar un vídeo que presentaran durant la cloenda. El programa s’emmarca en l’edició 2019 de Treball als barris del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). El Consistori ha sol·licitat subvenció per a una nova edició. Les dones interessades a participar-hi, poden adreçar-se a Recepció de l’Edifici Desenvolupament Local i emplenar el full de preinscripció. En cas que la convocatòria per al proper any s’aprovés, seran convocades a una sessió informativa.

Foto: Avui s'ha tancat el programa Dones Competents / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Clam contra les violències masclistes
26 Nov 2021 11:08 - RedaccióClam contra les violències masclistes

L'Ajuntament de Santa Perpètua va commemorar ahir el 25N Dia Internacional per a l'erradicació de [ ... ]

El grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte
26 Nov 2021 11:30 - RedaccióEl grup Periferia actua a CAM Bernades aquest dissabte

Demà dissabte la CAMissió amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut organitza la segona activitat [ ... ]

L'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens
25 Nov 2021 12:05 - NataliaL'acte institucional per commemorar el 25N serà aquesta tarda a la Sala de Plens

L'Ajuntament de Santa Perpètua commemora avui 25N el Dia Internacional per l'erradicació de les violències [ ... ]